נצרת: סופשבוע של ממולאים אופטימיים
שירות חדשות תיירות מיזם התנדבותי בסוף השבוע הקרוב מחבר יחדיו שפים ואנשי קולינריה וגסטרונומיה יהודים וערבים, החוברים יחדיו לגסט-האוסים, מסעדות ומלונות בנצרת ל"חצי הסיר המלא: סופשבוע של ממולאים אופטימיים".
להלן תכנית האירועים: יום שישי 20.11 תפריט ממולאים מבית אמא בדיאנה - דוחול ספאדי מבשל עם אמו ונשות משפחתו תפריט של ממולאים מסורתיים (וגם מסורתיים פחות). בין המנות המיוחדות: צוואר טלה ממולא בעלי גפן ובקישואים ממולאים (מנה ל-4 אנשים); קובה בלבן; כרוב ממולא צמחוני; כרוב ממולא בשרי עם פרוסות צוואר טלה; קישואים ממולאים בורגול ופירות ים; פלפלים ממולאים פריקה וצנוברים; ברבוניות ממולאות בבשר טלה; ועוד. פאולוס 51, החל מהשעה 12:00 ואילך, טלפון להזמנות - 04-6572919 יאיר יוספי וגיא רובננקו בשיפודי אל-זעים - עראייס (פיתה ממולאת בשר טחון וצלויה עם שמן זית על גריל פחמים) הוא המנה המזוהה ביותר עם דוכן השיפודים שהוקם בשנת 1956. יאיר יוספי וגיא רובננקו (ברוט, תל אביב) יכינו עם ויסאם זעים ואנשי הגריל גם עראייס עוף ממולא בטלה; ועראייס דגים. כיכר המעיין, בין השעות 15:00-11:00 (או עד שייגמר) אסף דוקטור וחוסאם עבאס באל טאבון - אסף דוקטור (האחים ודוק בתל אביב) וחוסאם עבאס מעניקים פרשנות חדשה למבחר מנות ממולאים מסורתיות. פאולוס 103, בין השעות 15:00-12:00, טלפון להזמנות 04-6578852 סיור קולינרי עם רונית ורד וארז קומורובסקי - פרטים נוספים בקרוב. סיור במפעל הטחינה אל ארז - לכבוד סוף שבוע ממולאים בנצרת יציעו במפעל המקומי סיורים להכרת תהליך הייצור של הטחינה, מלכת המטבח המזרח-תיכוני, והחלבה. הסיורים, בני חצי שעה כל אחד, יצאו ביום שישי 20.11 בשעות 09:00, 10:00, 11:00. כתובת המפעל - רחוב 2004 בניין 8 אזור תעשייה נצרת. להרשמה במייל info@alarz.co.il
יום שבת 21.11 חיים כהן ודוחול ספאדי בדיאנה - חיים כהן (יפו תל אביב) מתארח במטבחו של דוחול ספאדי לארוחת ממולאים בלתי נשכחת. פאולוס 51, החל מהשעה 12:00, טלפון להזמנות - 04-6572919 סדנת אפיית עוגיות מסורתיות עם בלקיס אבו רביע - במהלך הסדנה תלמד האופה המקומית המחוננת את המשתתפים להכין כעכ-בעג'ווה (עוגיות ממולאות תמרים), מעמול ומקרוטה. במטבח אכסניית פאוזי עאזר בעיר העתיקה, 16:00-13:00, 50 שקלים למשתתף (במזומן בלבד). לפרטים ולהרשמה מראש 050-2888606 מיכאל גרטופסקי בתשרין - מיכל גרטופסקי (ביסטרו מיכאל, לימן, וצ'יקטי בתל אביב) יתארח בתשרין לארוחת ממולאים שמקורם בטאבון האבן גדול של המסעדה. כיכר המעיין, החל מהשעה 12:00, טלפון להזמנות 04-6084666 איילת לטוביץ' בדיוואן אל סראיה - איילת לטוביץ' (ביתא קפה, תל אביב) תכין קישואים ממולאים בנוסח שלימדה אותה סבתה הפרסית; אבו אשרף יכין קישואים ועלי גפן ממולאים בנוסח המקומי כפי שלימדו אותו אמו ואשתו; ויחד יכינו השניים מיני קטאייף ממולאים בגבינה ובאגוזים ומבושמים בסירופ סוכר וגרניום. שוק העיר העתיקה, לפרטים 04-6578697 אדון שיפון במאפיית אלמישהדאווי - האופה אורן חג'ג', האדון שיפון, יתארח במאפייה המשפחתית לחגיגה של מעשי בצק ממולאים. כיכר המעיין, 04-6462430 ארוחת ממולאים עם פאתינה זועבי ויהלומה לוי - פאתינה זועבי, בשלנית מקומית רבת מוניטין, תארח בביתה שבעיר העתיקה את יהלומה לוי (הביסטרון, תל אביב) לדיאלוג ממולאים מרתק. לפרטים נוספים ולהרשמה - 052-6626943 אוראל קמחי וניזאר ג'ראיסה במאמא - אוראל קמחי (פופינה) מתארח במסעדת מאמא ומציג וריאציות חדשניות לנושא הממולאים. כיכר המעיין, לפרטים ולהזמנות 04-6377807 אוהד לוי ברוזמרי - אוהד לוי (לשעבר אורטוריו, זכרון יעקב) מתארח ברוזמרי לארוחת ממולאים משותפת. כיכר המעיין, לפרטים ולהזמנות 054-5709040 אייל לביא במינא - אייל לביא (רוקח 73, תל אביב) יתארח לחגיגה של דגים ופירות ממולאים במסעדת מינא הנצרתית. גליל 19 (ליד מלון רימונים), לפרטים ולהזמנות 04-62568796 סיורים קולינריים עם גיל להב - גיל להב, האיש שהפך את הבירה הקולינרית של הגליל לביתו השני, ידריך שני סיורים קולינריים. הסיורים, בני שעתיים וחצי, יכללו כשמונה תחנות קולינריות בעיר. היציאה מהרחבה ליד מלון רימונים המעיין בשעה 09:00 ובשעה 12:00. מחיר - 50 שקלים לאדם. להרשמה במייל http://www.gil-lahav.co.il/contact.aspx
מסעדות ובתי אוכל נוספים המשתתפים בסוף שבוע ממולאים (שישי-שבת):
קונדיטוריות, ממתקים ומאפיות ממתקי הידידות - פרטים נוספים בקרוב. ממתקי הווידי - פרטים נוספים בקרוב. שומשומיה נצרת - לצד המשטחים המסוכרים של שומשום, בוטנים ומיני אגוזים (מתוצרת עצמית) יימכר במקום גם ממתק שומשום ממולא בגרעיני חמנייה ובשיבולת שועל. רחוב אכסל, ליד בנק לאומי, 052-7416790 מאפיית ג'יירסי - מתמחה בסמבוסק במילויים שונים (גבינה, תרד, זעתר ועוד). שני סניפים: רחוב 5005 מספר 42 04-6559584, והמעיין 04-6011758
אטליזים, חנויות ירקות ומעדניות: האטליז המודרני - הקצב מילאד ג'רייס מציע שוק טלה ממולא, רולדת אנטרקוט ממולא ושאר מוצרי ומעדני בשר ממולאים לקחת הביתה. פאולוס, מול מלון הרימונים המעיין. לפרטים 04-6550101 המטבח של מריאנה - במעדניה החדשה הצמודה לאטליז המודרני יציעו צוואר טלה ממולא באורז, בשר וצנוברים; וכיסני שוש ברק ממולאים בבשר ומבושלים ביוגורט. פאולוס, מול מלון הרימונים המעיין. לפרטים 04-6550101 חנות הירקות של עבדו - ירקות טריים מרוקנים ומוכנים למילוי ומבחר ירקות ממולאים חצי מבושלים שאפשר לקנות הביתה. את הירקות הממולאים - עלי גפן, קישואים ואחרים - מכינות נשים מקומיות בביתן, ויש גם מקדוס (חצילונים כבושים ממולאים) ופטייר ממולא תרד בר וזעתר. ליד הכנסייה הסלזיאנית (רחוב סלזיאן) חנות הירקות של דיאב עבאס - ירקות מרוקנים וממולאים למילוי ובהזמנה מראש גם ירקות ממולאים באורז ובבשר לבישול בבית. רחוב השוק (סמוך לטחנת אל באבור), 04-6554362
מסעדות אבו ראנם (עבדאללה שרעביני) - קובה מטוגן ועלי גפן ממולאים. פאולוס, ליד המשביר לצרכן, 04-6467237 מסעדת כנארי - קלמרי ממולא בשרימפס, פטריות ממולאות בפירות בים ומנזלה חלבית. לפרטים ולהזמנות 04-6797235 גרג - כרוב ממולא ותפוח אדמה ממולא על מצע ריזוטו. לפרטים ולהזמנות 04-6965091 כיתאבון - תפוח אדמה ממולא בשר טחון והנחות מיוחדות לבאי סוף שבוע ממולאים. כיכר המעיין, לפרטים ולהזמנות 04-6800055 ריצ'רד בורגר בר - המבורגר ריצ'רד דה לוקס ממולא גבינת צ'דר, פטריות ואווז והמבורגר ממולא גבינה. פאולוס , מול מלון רימונים המעיין, לפרטים ולהזמנה 04-6254816
לפרטים נוספים ועדכונים, עמוד הפייסבוק של המיזם: https://goo.gl/h3qjq2
בנוסף, עמותת נצרת לתיירות ותרבות ופורום נצרת לתיירות מציעים לציבור הרחב סיורים חינם מדי שבת במהלך חודש נובמבר (ללא צורך בהרשמה מוקדמת). התאספות בשעה 10:00 מול השער של כנסיית הבשורה. תחילת הסיור (האורך כשלוש שעות) - בשעה 10:15. הסיור כולל את כל האתרים המרכזיים בעיר (כנסיית הבשורה, השוק העתיק, המסגד הלבן, המעיין ועוד).
15/11/2015 |