20.04.2024
 
ענייני עוגות תעופתיות

 

 

מאת חגי רוזן

 

לקראת הפסח הממשמש ובא, הנה קצת ענייני חמץ מהבחינה התעופתית.

שתי חברות תעופה בחרו לציין השבוע השקת קווים חדשים לנתב"ג בעוגות חגיגיות. טארום הרומנית השיקה את קו יאסי - תל אביב בעוגה מפוארת המציגה את האטרקציות התיירותיות המקומיות:

 

 

ואילו איזיג'ט הבריטית בחרה לציין את השקת הקו בין נמה"ת הלונדוני גטוויק לנתב"ג בעוגה מפוארת משלה המציגה, אבוי לבושה, דווקא אטרקציה שהתל-אביבים מעדיפים להדחיק את קיומה:

 

 

 

בדצמבר 2013 השיקה וויזאייר קו בין קלוז'-נאפוקה לת"א בעוגה גיאוגרפית:

 

ובדיוק שנה לפני כן, השיקה וויזאייר את הקו מבודפשט לישראל בעוגה בצורת כיפה (או לפחות כך נדמה לי), שהכיתוב עליה מכנה את תל אביב "פנינת הים התיכון":

 

 

 

לשם ההשוואה, הנה מונרך הבריטית חוגגת פתיחת קו (לנמה"ת פרידריכסהאפן שבגרמניה) עם הישג קונדיטורי מפואר במיוחד (שמישהו כבר מיהר לחתוך טרם הצילום):

 

 

ראיינאייר חנכה השבוע תשעה קווים חדשים, אך כחברה הידועה כחסכנית לא קטנה - היא צירפה את כל הקווים החדשים לעוגה אחת:

 

 

גם טואי מפגינה מאמץ אפיה, ציפוי וזיגוג (אם כי זנב המטוס נראה נפול-משהו):

 

 

ג'טאייר פליי פותחת קו מבריסל למיאמי, עם (סורפרייז!) שוקולד בלגי מבחוץ, מבפנים ובצדדים:

 

 

באייר לינגוס מעדיפים דווקא את אופציית הפטיפורים בפתיחת הקו לסן פרנציסקו:

 

 

באליטליה מוציאים מישהו שנראה כמו רינגו סטאר לשופינג במילנו:

 

 

 

 

ואחרון חביב - אני לא רוצה לזלזל חלילה בחברות תעופה מההיבט הקונדיטורי, אבל כשחברת קרוזים מחליטה לפתוח קו, זה נראה ליגה אחרת לגמרי:

 

 

טוב, זו לא חוכמה גדולה, כפי שהתבטאה משתתפת באחת מתוכניות הריאליטי - "במטוס בסך-הכל טסים, אבל באוניה שטים!".

 

 

10/04/2014