מסעדת דיאנא: עונג קולינרי בנצרת
מאת אהרון הרצוג מסעדת דיאנא. במיקומה החדש והמורחב בנצרת, מספקת חוויה קולינרית נדיבה ומרתקת. אין הרבה מסעדנים רגישים כשף המסעדה הנודע, דוחול ספדי, בעולם הקולינארי לגווניו. דוחול אוהב את החומרים המשמשים לו משענת מזון טעים, לא מתעלל בירקות המוגשים וכותש אותם בחוסר חן. מדובר בכוכב מיוחד, מגזע מיוחד של מסעדנים, היודעים מה הם מכינים, ונהנים מכך. אמרתי בלשון זהירה לשף דוחול, "תן לי מהטעמים שהיית נותן לזו שאתה אוהב", לא ידעתי עד כמה הוא אהב אותי, מבלי להכיר אותי. ואז, מתוך האמונה של הסועדים הנאיבים, צריך לצפות לנס והארה מדהימה כדי למזג בתבונה את הקבאב הידוע של מסעדת "דיאנא" כמנת הבית. מה לבשר בקר או כבש הטחונים דק דק ומקל קינמון מפואר שמוצאו מהמזרח הרחוק. מקל השתול בלב החוויה, מקל קינמון אמיתי כמקל מנצחים המתזמן באקורדים מפתיעים את תזמורת הטעמים. חדש וטעים במרקם החוויות שהחך שלי זוכר. אהבתי את הטעם והרעיון ממנו הוא נובע. קיבלנו, ביחד עם בקבוק מים מקומי, כר דשא ירוק אם לא אומר אחו נפלא, הטבול בשמן זית מקומי. בכר הדשא הירוק על שולחננו התענגו בסלט ענק הג'רגיר, רוקט, סלט הטבולא בטעם עמוק של פטרוזיליה ופיסות כוסברה חריפים, במיה רכה במיץ לימון עמוק. מלוחיה השזורה בגרגירי מלח גס, פטריות עם סלט חריף, פטריות מפתיעות ממולאות בגבינת עיזים, חמציץ ושומשום. בצל ירוק תיבל את כל שמונה עשרה הסלטים ששטו בנחלי שמן זית עדינים שהגיעו ממסיק זיתים מנצרת וסביבתה. מקצה "האחו" הופיע השף הידוע והמטיב דוחול, כאב המשיא את בתו הצעירה לבחירת ליבו, "אפשר להציע לכם ממעדני הבשר שלנו" שאל, ואז הופיע הקבאב הידוע שעליו הרחבתי את השירה הקולינרית קודם. אחרי המנות הירוקות הזמנתי בארבוניות שזוכרות את טעם הים מהבוקר הנוכחי. היה טעים ומדהים. נהגו בדגים בכבוד הראוי להם, וטעמם השיב לנו את ניחוחות הים התיכון. להזכירכם בנצרת אין ים בנמצא, אך זריזות הדייג השיבה לנו את ברכת המנה המשובחת. ליד הקבאב על מקל הקינמון לא נותר לדגים אלא להיאכל בהכנעה. לפני שנים רבות אכלתי שניצל בוינה, אותו אני זוכר בגעגועים, ולגעגועי הקולינרים נוסף אות של כבוד ממסעדת "דיאנא" בנצרת. המתוקים, המתוקים של נצרת כוחם במסה הקלורית שלהם והם שווים כל קלוריה. בסיום ביקורינו במסעדה אכלנו את מנת הקינוח של הכנאפה עד תומה. אפילו את החיוכים המתוקים לא יכולנו להסתיר. כמו בחורה שאהבתי בנעורי המאוחרים, את ידיה הדקות, שפעת שערה וגופה המענג, אני מתגעגע בדרכי המיוחדת אל מסעדת "דיאנא" בנצרת. להשלים החוויה המיסטית הייתי ממליץ על קוראת בקפה שיכולה להשתלב בהרמוניה ובשלמות שהמסעדה מניחה לפניך. אסאד מנהל אותה בחן השמור למזמיני אורחים. במסעדה חדר VIP לארועים פרטיים. המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע החל מ-12:00 בצהריים עד חצות. רח' 5070, בשכונת אל-מוטראן, במבנה בית המלון גרנד ניו. טל: 077-5156168 ; 04-6572919 27/08/2012 |