09.05.2025
 
חברת TCI מהודו מרחיבה פעילות בישראל

 

 

מאת אוריאל ישיב

"כשישה מיליון תיירים מגיעים להודו מדי שנה. 250 אלף מהם מקבלים את שירותי התיירות בתת היבשת הענקית באמצעות חברת TCI," כך זאת סיפר לחדשות תיירות ניטין בודהאוליה (Nitin Budhaulia), מנהל בכיר תיירות נכנסת של החברה. ניטין הצעיר השתתף בסדנת התיירות בתל אביב שאירגן משרד התיירות ההודי, מספר מדינות בהודו, שגרירות הודו בישראל וכתריסר סוכני תיירות הודים לפני חודש בתל אביב.

חברת TCI שעיסוקה הבלעדי הוא תיירות נכנסת ומציינת 50 שנות פעילות, היא חברה בת של תומאס קוק ההודית. לתומאס קוק יותר מ-50 משרדים ו-3,000 עובדים בהודו, נפאל וסרי לאנקה. ל-TCI עם כ-300 עובדים יש 12 משרדים בכל אתרי התיירות החשובים בהודו, נפאל בהוטאן וסרי לנקה, וכן שבעה משרדים ונציגויות במדינות מקור בעולם.

כאמור, כל עיסוקה של החברה הוא מתן שירותים לתיירות הנכנסת. "רוב התיירים שלנו מגיעים מאנגליה, גרמניה יפן, ארה"ב וצרפת. גם מישראל," מספר ניטין, "אנו מטפלים בכמה מאות תיירים המגיעים אלינו באמצעות סוכנים מישראל. חלק מסוכנים אלה עובד עמנו כבר מספר שנים. אנו נמצאים בכל מקום חשוב בהודו ונותנים שירותים בכל רמה. כאשר מלך בלגיה ביקר בהודו אנו אירגנו את כל סידורי הקרקע. אבל לא בכל יום אנו מטפלים במלכים."

שני מוצרים ייחודיים מפעילה TCI. הראשון: טיולי רגולר בני שישה ימים בכותרת Golden Triangle במסלול דלהי, אגרה ג'איפור. הללו נערכים כל שבוע מחודש אוקטובר עד אפריל. המחירים הם החל ב-349 דולר לאדם משניים בתקופה אפריל ספטמבר 2012, ו-499 דולר לאדם משניים בתקופה אוקטובר מרס, תלוי ברמת בתי המלון. עמלת הסוכן בהתאם.

המוצר השני הוא רכבת יוקרה בשם "המהראג'ה ההודי". זו רכבת ברמת לוקסוס שיש בה כל פינוק אפשרי כמו באניות פאר: תאי שינה מפנקים, מסעדת גורמה, בר, מרכז טיפולי איורווידה, סאונה, חדר כושר, סלון יופי, מרכז עסקים, טלפון, טלביזיה ורדיו וגם ספרייה. לרכבת 21 קרונות מהם 11 קרונות לנוסעים והיתר קרונות שירות - מסעדות, בר ואולם, ספא ועוד.

מסלול הרכבת בן 7 הלילות מעניין במיוחד. היא נוסעת בין מומבאי לדלהי ועוצרת באוראנגאבד לסיור באיזור המערות של אלורה ואג'אנטה, אודייפור כולל שיט על האגם, ספארי בג'ונגל של מאדהאפור, ג'איפור כולל סיור במצודת אמבר, אגרה (סיורים בפאטיפור סיקרי, הטאג' מאהל ומבצר אגרה) וסיום בדלהי. הרכבת נוסעת כמובן גם בכיוון ההפוך.

העונה מ-17 באוקטובר ועד 10 באפריל. יש שלוש קטגוריות מחירים (לאדם בתא זוגי) : כסף - 950 דולר, זהב - 1,110 דולר ופלטינום - 1,590 דולר. לזה יש להוסיף 3% דמי שירות. בהשוואה לטיולים רגילים המוצר הזה נראה כ"מציאה" - החל ב-135 דולר ללילה, כולל פנסיון מלא, טיולים, הסעות והכל תוך נוחות מירבית בלי הפקקים הרבים וההמולה שבדרכי הודו השוקקות.

ניטין מאמין שלמוצר זה יהיה, כמו במקומות אחרים, ביקוש רב גם בישראל. עמלת הסוכנים מובטחת. הוא מבטיח שתוך מספר חדשים ישוב לביקור נוסף כדי להמשיך את פיתוח הקשרים עם סוכנים ומארגנים.

31/07/2012