09.05.2025
 
תאילנד מגוונת את המוצר התיירותי

 

 

מאת גיורא נוימן, בנגקוק

המחצית הראשונה של שנת 2012 נחשבת בתאילנד כתקופה טובה לתיירות, תקופה שבה התנועה התאוששה היטב אחרי השיטפונות שפקדו את הממלכה בשנה שעברה. תרמו להתאוששות בתנועה גם היציבות הפוליטית היחסית, וכמובן - ההשקעה המתמדת באיכות המוצר ובגיוונו.

ביריד התיירות TTM+ שנערך בבנגקוק לפני שלושה שבועות חשפה רשות התיירות של תאילנד (TAT) את היעד שלה לשנה הקרובה: לשבור את התקרה של 20 מיליון התיירים לשנה ו-25 מיליארד דולר אמריקאי הכנסות.

בשיחה עם חדשות תיירות סיפר מניט בונצ'ים (Manit Boonchim), המנהל האזורי של אירופה, אפריקה והמזרח התיכון ברשות התיירות התאילנדית, על התוכניות והדרכים להגברת התיירות הנכנסת לממלכה.

 

- מאות אלפי ישראלים כבר ביקרו בתאילנד. כדי להגדיל את התנועה מישראל אי אפשר להסתמך רק על מבקרים חדשים אלא צריך לשכנע את הקהל לחזור אליכם שוב ושוב. איך אתם מתכוונים לשכנע אותנו לעשות זאת?

בונצ'ים: כמו שנשכנע את האירופים, הסינים, היפנים ויתר השווקים המסורתיים הגדולים שלנו: נשקיע בסוג חדש של מוצרים, נגוון אותם ונוסיף להם טעם חדש. בתקופה הקרובה החלטנו לשים דגש על שלושה תחומים ספציפיים - מוצרי בריאות וספא, אקוטוריזם וחבילות נישואין וירח דבש.

בכל מה שקשור לשוק הישראלי, אנחנו יודעים שבעשור האחרון השתנה הפרופיל הממוצע של התייר הישראלי. אם פעם היסוד הבולט היה תרמילאים בעלי תקציב צנוע שבאים לתקופה ארוכה, היום אנחנו רואים יותר משפחות ונופשים בעלי אמצעים, שמגיעים לעשרה ימים עד שבועיים. אנחנו מרוצים מאוד מהשינוי הזה. בארבעת החודשים הראשונים של השנה הגיעו לתאילנד יותר מ-46 אלף ישראלים, שזה גידול של כ-7%.

אנחנו אומרים לתייר הישראלי את מה שאנחנו אומרים בכל השווקים המסורתיים שלנו: הביקור בתאילנד זה לא רק מלון ואטרקציה. תאילנד מציעה לכם חוויית תרבות. למי שאוהב אוכל תאי, יש לנו להציע קורסי בישול, הכוללים ביקור בשווקים לבחירת חומרי הגלם ואפילו סיור בחוות לגידול אגוזי קוקוס, למשל. למי שאוהב ספורט, נציע קורס לאיגרוף תאילנדי. מי שאוהב בעלי חיים יכול ללמוד לנהוג בפילים. בעזרת רעיונות כאלה אנחנו מוסיפים מימד חדש לחוויית הביקור בתאילנד.

אפילו לסטודנטים זרים הלומדים באוניברסיטאות שלנו אנחנו מציעים תוכניות לסופי שבוע שכוללות ביקור באתרים מחוץ לעיר, כדי שיכירו את התרבות שלנו יותר מקרוב.

 

- בחודש יולי אתם מארגנים פסטיבל שופינג גדול ברחבי תאילנד, עם הנחות משמעותיות, כדי לעודד גם תנועה של תיירות קניות. אבל בנמל התעופה סוברנבומי, הנמל הבינלאומי החדש של בנגקוק, היה ביום שנחתנו, בתחילת יוני, לחץ גדול. התיירים נאלצו לחכות בתור לביקורת הגבולות יותר משעה. תורים כאלה לא מעודדים תיירות שופינג.

בונצ'ים: נכון, הבעיות בנמל התעופה החדש ייפתרו בקרוב, אחרי שיסתיימו שם כל עבודות הבנייה. מלבד סוברנבומי יש לנו בבנגקוק עוד נמל תעופה בינלאומי, דון מואנג, המשמש כיום לטיסות לואו קוסט בלבד, ונמלים בינלאומיים בפוקט, בצ'אנג מאי, בצ'אנג ראי ובהאט יאי.

 

בשיתוף עם השכנות

ליריד השנה הגיעו 460 תיירנים קניינים מ-60 מדינות, מספר שיא עד כה, מאז נוסד היריד לפני עשר שנים. בין האורחים יותר מ-80 מאירופה, 40 מארה"ב וקנדה, 35 מאוסטרליה וניו זילנד וגם שישה מישראל. בין הקניינים בלטו משתתפים משווקים חדשים שהוזמנו ליריד בפעם הראשונה: מהמדינות הבלטיות, צפון אפריקה ודרום אמריקה. לצד כל אלה השתתפה קבוצה גדולה של תיירנים ממזרח אירופה וממדינות מרכז אסיה.

רשות התיירות מזמינה את הקניינים ונושאת בהוצאות הנסיעה והאירוח שלהם.

בצד המציגים השתתפו 360 חברות וגורמי תיירות, כמחציתם מלונות ואתרי ארוח, ומחציתם מארגי תיירות, חברות תעופה ואטרקציות.

אחת האסטרטגיות החשובות של רשות התיירות התאילנדית היא שיתופי פעולה עם המדינות השכנות לעידוד התיירות הנכנסת. זו גם משמעות הסימן "פלוס" בשמו של היריד (TTM+) - "שוק התיירות של תאילנד ומדינות אגן המקונג המורחב". ואכן, לצד המציגים מתאילנד, השתתפו ביריד רשויות ממלכתיות וגורמים פרטיים מהמדינות השכנות: מיאנמר, לאוס, קמבודיה, וייטנאם, ממלכת בהוטן שבהרי ההימליה והמחוזות יונאן וגואנגשי שבסין העממית.

28/06/2012