מנכ"ל טיולי גשר: היצר הרע של הנסיעות
גיורא נוימן ריאיין את נחמן קידר, מנכ" טיולי גשר - רבים מהמארגנים חוששים מהמיתון ומצפים לעונה לא טובה. גם אתם? באווירה כזו טוב לחזור ולשנן את הכלל הישן: קודם כל תטפל בהוצאות, אחר כך בהכנסות. שם המשחק בתקופת מיתון הוא ניהול יעיל ונכון של העסק בצד ההוצאות. איך מצמצמים הוצאות? אירגונים רשתיים כמו יוטרוול או פלאנטו נותנים לסוכן הקמעונאי שירותים שונים במחירי עלות נמוכים וחוסכים להם בהוצאות. במקביל, בזכות נפח הפעילות המשותף הם משיגים לסוכן הבודד יותר עמלות. חשוב מאוד להקפיד ולהיות מדוייק בעסקאות מט"ח. לתנודות בשערי ההמרה יכולה להיות השפעה יותר גדולה מאשר לגובה עמלת הסוכן. דבר שלישי, ולא פחות חשוב - המארגנים צריכים להיערך עם מוצרים יותר זולים ולהציע ללקוח אפשרויות תשלום נוחות יותר.
- ואחרי כל זה עוד אפשר יהיה להתפרנס מתיירות? מצד אחד, מה שמשפיע על הלקוח הוא המצב כלכלי הנוכחי שלו בתוספת החששות וההפחדות שיהיה יותר גרוע. אבל מצד שני אני תמיד נוהג לומר: היצר הרע של הנסיעות לא יתפוגג. הנסיעות, גם לצרכי עסקים וגם לתיירות ונופש, הן צורך שלא יעבור מן העולם.
- זה נכון גם לגבי המגזר הדתי? ידוע ומקובל שהציבור הדתי הוא שמרן ולוקח יותר זמן להסתגל לשינויים ומגמות חדשות בתיירות מאשר לציבור החילוני. באופן פרדוקסלי, באווירה הנוכחית לתכונה זו יש דווקא יתרונות מנקודת מבטו של המארגן וסוכן הנסיעות - עד שהציבור הדתי יפנים את ההפחדות מפני מיתון, אולי כבר נהיה אחרי המיתון. 31/01/2012 |