09.05.2025
 
הסוכנים נערכים לתבוע פיצויי ענק, בעקבות פסק הדין בתביעה נגד לופטהנזה וסוויס

 

 

 

מאת גיורא נוימן

עורכי הדין של ההתאחדות וסוכני הנסיעות שתבעו את חברות התעופה לופטהנזה וסוויס, התחילו לארגן את הסוכנים לקראת תביעת ענק, בדרישה להשיב להם באופן רטרואקטיבי את דמי העמלה המגיעה להם בגין שלוש וחצי השנים האחרונות.

ע"ד דוד זיילר, ממשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, כבר שיגר דרישה ברוח זו לפרקליטן של לופטהנזה וסוויס, ובקרוב צפויות פניות דומות לכ-20 חברות תעופה אחרות שהפסיקו לשלם עמלה.

עד כה לא נעשה אומדן מוסמך של דמי העמלה האבודים בשנים האחרונות, אך במבט ראשון מעריכים בענף כי הסכום המצטבר עשוי להגיע ל-30 מיליון דולר.

כזכור, בית המשפט המחוזי מחוז המרכז בפ"ת קיבל לפני שבועיים את תביעתם של התאחדות סוכני הנסיעות ועוד 117 סוכנויות נגד חברות התעופה הזרות לופטהנזה, סוויס ויונייטד, שביטלו במרס 2008 עמלת הסוכן.

בית המשפט קבע כי החברות הפרו את ההסכם האחיד בין סוכני הנסיעות לחברות התעופה, כפי שניסח אירגון התעופה העולמי (יאט"א), אשר קבע מפורשות כי לסוכן הנסיעה מגיעה תמורה לעבודתו, ולפיכך הודעתן על ביטול העמלות - בטלה.

דובר לופטהנזה בישראל מסר כי "החברה לומדת את ההחלטה". 

יונייטד האמריקאית, שהתאחדה בינתיים עם קונטיננטל, חזרה לשלם עמלת סוכן, על פי מדיניותה הקודמת של קונטיננטל המפעילה טיסות מישראל לארה"ב.

בפסק דינה קבעה השופטת אסתר שטמר כי הפחתת העמלה לאפס אינה עולה בקנה אחד עם הסכם ההתקשרות עם הצדדים, ובנוסף מהווה התנהגות שלא בתום לב. כן קבעה השופטת כי חברות התעופה הן שחייבות לתגמל את הסוכן על עבודתו ולא גורם שלישי, כמו הלקוח.

החלטת בית המשפט היא הישג משמעותי ביותר לסוכני הנסיעות, שהתוכנית העיסקית שלהם נשענה במשך שנים בראש וראשונה על העמלות ששילמו להן חברות התעופה. שיעור העמלה הבסיסית בשנים האחרונות נשחק ל-7%, ומדיניות העמלות של החברות הנתבעות איימה גם על מקור הכנסה מצטמק זה.

בענף התיירות זוקפים את ההישג לזכותה של התאחדות סוכני הנסיעות ולמאמצי היו"ר קובי קרני, והמנכ"ל, יוסי פתאל, שהשקיעו במאבק הציבורי והמשפטי בעניין את מירב מרצם בשנים האחרונות. התאחדות השקיעה במאבק משפטי חלק גדול ממשאביה הכספיים, למרות קולות ספקניים רבים שסברו כי למאבק אין סיכוי.

בבטלן את עמלת הסוכן טענו חברות התעופה כי הן מאמצות מודל פעילות שהתקבל והונהג בכל העולם, וכי התנגדות הסוכנים בישראל לביטול העמלות חורגת מהמגמה העולמית. מנגד, יש לציין כי מאבקים משפטיים דומים הוכרעו לטובת עמדתם של סוכני הנסיעות באוסטרליה (לפני שנתיים) ובהודו (השנה). מבחינה זו, ניצחון סוכני הנסיעות הוא חדשה טובה לסוכנים בישראל אך גם חדשה בעלת עניין גלובלי וזריקת עידוד לסוכני נסיעות במדינות אחרות שגם הם מתמודדים עם מדיניות עקבית עוינת של חברות התעופה.

יוסי פתאל, מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות, הודיעה בשם ועד ההתאחדות כי בקרוב תתכנס אסיפה מיוחדת בנושא, למתן תשובות לשאלות ולהבהרות.

בשולי הדברים יש לציין כי בצמרת אל על שקלו בשנים האחרונות מספר פעמים את עניין העמלה, אך בכל פעם הוחלט להותירה על כנה. לפני שלושה שבועות, באופן מקרי ימים ספורים לפני פרסום פסק הדין, הודיע מנכ"ל אל על, אליעזר שקדי, כי החברה תמשיך לשלם עמלת סוכן גם בשנת 2012 (ראו ידיעה מפורטת בעמוד הסמוך).

21/12/2011