09.05.2025
 
דוד מימון, הסמנכ"ל למסחר: המכירות הישירות באל על מגיעות ל-15%

 

 

מאת אוריאל ישיב

המכירות הישירות של אל על באינטרנט ובחנויות המכר מסתכמות כבר ב-120 מיליון דולר בשנה, שהם כ-15 אחוזים מסך כל המכירות, כך גילה דוד מימון, הסמנכ"ל למסחר ולקשרים תעופתיים, בכנס התעופה האזרחית שהתקיים בבית חיל האוויר בהרצליה. עוד סיפר מימון כי המטרה שהציבה לעצמה החברה היא להגיע ל-25 אחוזים. "זאת ועוד, יש לנו כבר 80 אלף חברים בפייסבוק, וגם זו זירת מכירות מתפתחת," אמר.

מימון אמר את הדברים במהלך הרצאתו שבה הציג את האתגרים איתם מתמודדת חברת אל על. להלן עיקרי דבריו:

על התחרות: "כושר התחרות של אל על מול החברות הזרות הולך ונחלש. ברית סטאר שולטת כבר ב-70 אחוזים מהתנועה בעולם. וגם בישראל חלקה הולך וגדל. ואם לא די בגידול ניכר במספר החברות הזרות ביניהן כמה לואו קוסט הן בטיסות ובקיבולת הרי שכמעט ללא דיונים אושר מיזם משותף A++ של יונייטד, קונטיננטל, אייר קנדה ולופטהנזה אשר יוצר פעילות מתואמת מעל האטלנטיק. וזאת כאשר במחי דיון אחד ביטלה הממונה על ההגבלים העסקיים הסכמי קוד שייר מוגבלים בין אל על ושש חברות תעופה ונזקקה לשנה תמימה כדי לאשר הסכם קוד שייר עם איירוסוויט לאוקראינה. וכדאי להזכיר גם את רשתות הביטחון שהמדינה נתנה לחברות זרות כדי שיתחילו לטוס לישראל."

(כאן התערב גיורא רום, מנהל רשות התעופה האזרחית, והודיע בקריאת ביניים: "זה כבר לא יקרה יותר").

 

- אין סיכוי להצטרף לברית: "מנכ"ל לשעבר של אחת מבריתות התעופה נשכר על ידי אל על לפעול למציאת דרכים לצירופה לאחת הבריתות. לאחר שני חודשי עבודה הוא חזר לאל על והצהיר שחבל על הזמן והכסף. אף ברית לא תהיה מוכנה לקבל את אל על. הן מסיבות אובייקטיביות -שבת, ביטחון, מזון ועוד - והן משום שבכל ברית חברות כבר כמה חברות תעופה ערביות שיתנגדו לצירופה של החברה הישראלית."

 

- עלויות הביטחון: "עלויות הביטחון באל על מסתכמות ב-110 מיליון דולר בשנה. המדינה מחזירה רק 40 אחוזים וכעת דנים באפשרות להגדיל את ההחזר ל-60 אחוזים. גם אם אכן המדינה תחזיר בהיקף כזה עדיין יגרעו מרווחיה של אל על 44 מיליון דולר. וזה לא מעט לחברה בסדר גודל של אל על. תארו לכם השלכה דומה על חברה בסדר גודל של לופטהנזה. בנוסף כדאי לזכור שאל על היא הנפגעת העיקרית מהורדת נתב"ג מקטגוריה 1 לקטגוריה 2. יש לה הסכם, שהושג בעמל רב, עם אמריקן איירליינס והיא אינה יכולה לממשו. אל על מפסידה את נוסעי אמריקן לישראל שמנועים מלטוס באל על עקב הקטגוריה הנחותה, והבלתי מוצדקת לחלוטין בכל הקשור באל על. זוהי פגיעה משמעותית בהכנסות ושלא באשמת החברה."

 

- נתב"ג צר מדי: "לנתב"ג חסר נמל תעופה חלופי. אין בנתב"ג מספיק גישות (Slots). בטרמינל יש מחסור בשרוולים, ולכן רבע מכלל טיסות אל על אינן מופנות לשרוולים וצריך להשתמש באוטובוסים. אין מספיק דלפקים, דבר היוצר לחץ ותורים."

22/11/2011