09.05.2025
 
מדוע חשוב ליאט"א לשלוט בשוק הישראלי מחו"ל?

 

 

מאת יוסי פתאל*

פעם נוספת הצליחו התאחדות סוכני נסיעות ותיירות בישראל וחברת אל על למנוע מארגון חברות התעופה העולמי (יאט"א) לכפות על ישראל סט כללים חדש לניהול מערכת היחסים בין הסוכנים וחברות התעופה (החלטה 818), ולבטל את הסמכות המקומית של הסניף הישראלי של הארגון.

החלטה 818 עוסקת בהעברת כל הסמכויות ומקור הכוח להחלטות כמו ערבויות בנקאיות, תנאי האשראי ומספר התשלומים החודשי אל מרכז השליטה של יאט"א בחו"ל, ולא כפי שקיים כיום בישראל, כאשר הנושא מתנהל מול הסניף הישראלי של יאט"א.

מהו האינטרס של יאט"א לביטול מרכז הסמכות הישראלי?

נחישותה של יאט"א אינה נובעת מתפקוד לקוי של הסניף הישראלי, שכן המערכת הישראלית עובדת כבר שנים ללא דופי והאיתנות הפיננסית של הסוכנים ועמידתם בתשלומים החודשיים הן מהטובות בעולם.

ליבת העניין היא באינטרסים עסקיים של בריתות התעופה הבינלאומיות, השולטות בפועל ביאט"א, וחותרות לכללים אחידים לכל העולם כדי להקל על עצמן את ניהול עסקיהן הגלובליים ואת המשך ההשתלטות על שווקים וקווים בכל העולם.

מדוע חשוב שישראל תשמור על הסמכות המקומית?

ויתור על הסמכות המקומית משמעותו דחיקת רגליהן של חברות התעופה הישראליות ותלות מוחלטת של הסוכנים והלקוחות במרכז החלטות מחוץ לישראל, שבראש מעיניו אינטרסים הזרים למציאות השוק המקומי בישראל, ולעיתים אף מנוגדים לה.

במקביל, האחריות המשפטית של חברות התעופה הזרות בישראל תיטשטש ולעומתן האחריות של חברת אל על תישאר בעינה ותגביל את כוחה התחרותי בשוק.

השלכות נוספות על חברת אל על ועל סוכני הנסיעות בישראל:

העברת הסמכות ליאט"א בחו"ל תורגש באופן מיידי בנושאים קריטיים לסוכנים. ניתוקי סוכנים ממערכת הבי-אס-פי, הגשת ערבויות בנקאיות, הגשת מאזנים, כמו גם נושא מספר התשלומים בחודש יהיו נתונים לשיקול דעת מוחלט של יאט"א בחו"ל, לעומת המצב השורר כיום (במסגרת החלטת 800 התקפה כעת בישראל), כשהסמכות היא מקומית וכפופה רק לאישור סופי של יאט"א בחו"ל.

לראייה: בועידה העולמית האחרונה של יאט"א שהתקיימה בחודש אוקטובר בסינגפור, עלה לדיון נושא קריטריונים כספיים גלובליים, מתוך כוונה לקבוע קריטריונים הגזורים על פי מידותיהן של בריתות התעופה העולמיות ושאינם מתחשבים בפרמטרים מקומיים. דוגמה להחלטה שהתקבלה בוועידה: הון עצמי לא יהווה נקודת זכות בקריטריונים הכספיים).

אין ספק שהרבה פחות סוכנים יוכלו לעמוד בקריטריונים באופן זה.

לא יהיה מוגזם להניח, כי מהלכים מסוג זה יגרמו לשינוי מבנה השוק המקומי ולהתקבצותו במסגרת מספר קטן של גורמים שישתפו פעולה ביניהם.

עבור חברת התעופה הלאומית הנושא חשוב ואסטרטגי לא פחות. התנהלותה של יאט"א לאחרונה משדרת זלזול בשוק הישראלי ורצון לשלוט בו תוך ביטול מעמדה של חברת אל על כמוביל הלאומי בשוק הישראלי.

אחד מהעוגנים החשובים לעצמאותם ולחוסנם של סוכני הנסיעות הישראלים הוא עמידתה האיתנה של חברת אל על במלחמתה על השוק הישראלי.

התנהלות בוטה ומזלזלת זו של יאט"א חייבת להדליק אור אדום אצל מקבלי החלטות בממשלה.

איך מונעים את ביטול הסמכות המקומית?

שיתוף פעולה בנושא זה בין הסוכנים לחברת אל על, כמו גם מעורבותה של ממשלת ישראל בנושא, תוך עירוב של משרדי הממשלה הרלוונטיים, רשות התעופה האזרחית והגורמים הרגולטוריים כמו רשות ההגבלים העסקיים, עשויים לבלום את ניסיונות ההשתלטות של בריתות התעופה הבינלאומיות על השוק הישראלי באמצעות יאט"א.

___________________________________________

* המחבר הוא מנכ"ל התאחדות סוכני נסיעות ותיירות בישראל

01/11/2011