09.05.2025
 
נחמן קידר מנכ"ל טיולי גשר: למצוא את האיזון הנכון בין הגדולים לקטנים

 

 

"שני תהליכים משמעותיים עוברים על הענף בשנים האחרונות. הראשון: התבלבל הגבול בין סיטונאי לקמעונאי. על פניו זה אולי נותן ללקוח שירות יותר טוב, אבל אני לא בטוח בכך. כי ככל שהעולם מתקדם, החוכמה היא להתמחות. ואם בעל מקצוע מתיימר לדעת לעשות את הכל - זה בא בהכרח על חשבון האיכות. בעולם המודרני אי אפשר לדעת את הכל, צריך להתמקצע.

התהליך השני: רק לשני סוגי גופים נשארה זכות קיום בענף - או הגדולים מאוד או מי שמתמחה בנישות. כל השאר, לצערי, ילכו ויתמעטו. גם מדיניות חברות התעופה לא תעזור לסוכנים הקטנים להמשיך להתקיים.

אנחנו בטיולי גשר קיימים כבר 37 שנים, ובכל התקופה הזו התמחינו בנישות: קודם כל בטיולים מאורגנים לציבור הדתי. ראינו הרבה מתחרים שקמו ונפלו אבל אנחנו ממשיכים להתקיים, מה שמוכיח את החוסן שלנו. הוכחנו את עצמנו במזרח אירופה בכלל ובפולין בפרט - אנחנו זכיינים של משרד החינוך, סוכן של מצעד החיים והרבה חברות מסחריות, בנקים וחברות ממשלתיות. באחרונה גם זכינו במכרז של הסוכנות היהודית שמאפשר להביא בני נוער מכל העולם לפולין, בתמיכת ועדת התביעות.

אבל ההצלחה העיקרית שלנו היא שהוכחנו לציבור הדתי והכללי שאדם שומר מצוות יכול לטייל בכל מקום עולם בלי חשש, כמו כל אחד אחר, תוך שמירה על העקרונות הדתיים. הוכחנו שהיותו של אדם דתי אינה צריכה להגביל אותו בנסיעות לחו"ל. העובדה שאנחנו מצליחים כל כך הרבה שנים מוכיחה שהדרך שלנו היא הנכונה.

יש כיום בישראל יותר ויותר אוכלוסיות שומרות כשרות, לאו דווקא דתיים מוצהרים, וזה בא לידי ביטוי בגידול משמעותי בדרישה לאוכל כשר בחו"ל - ואנחנו ברוך השם הצלחנו לעמוד במשימה.

במציאות הענפית הנוכחית אני חושב שהנושא הראוי לדיון הוא להעמיד למבחן את החלוקה של הענף לשני גושים: האחד הוא חברות גדולות מאוד והשני - אירגונים ורשתות שמאגדים את הסוכנים הקטנים. באותה נשימה צריך לתת את הדעת כיצד אפשר להגן על קיומם של הקטנים, ומהו האיזון הנכון בינם לבין הגדולים, למשל בהתאחדות."

13/03/2011