09.05.2025
 
אורי שנבל מנכ"ל סנורמה: גידול של 50% בהזמנות מוצרי שיט בינ"ל

 

 

"בימים אלה, ממש השבוע, אנחנו פותחים את המשרדים החדשים שלנו ברמת השרון, לשם אנחנו מעבירים את מרכז הפעילות מחיפה. המשרד המרווח והמודרני כולל מרכז הזמנות מיומן וצוות יועצי שיט מקצוענים שיעמדו לשירות סוכני הנסיעות. בסנורמה חיפה השארנו קאדר מקצועי נוסף שכולל את המנהלת המסחרית של החברה, שושי סבח. אחרי שנסיים את כל הליכי המעבר, המשרד כולו יעסיק 15 עובדים.

ב-2011 היינו עדים להמשך מגמת ההתחזקות המהותית של תחום השיט הבינלאומי כמוצר נופש מהיותר מבוקשים אצל הקהל הישראלי. הגידול אשתקד בהזמנות הקרוזים בסנורמה הגיע לשיעורים של קרוב ל-50%. וכל זאת בעיקר כתוצאה מדרישת הקהל ולא מדחיפה של הסוכן. מתברר שלרוב סוכני הנסיעות חסר עדיין ידע מקצועי מספיק בתחום השיט. אנחנו מעריכים כי ב-2011 שוב יהיה גידול של עשרות אחוזים בביקוש לקרוזים, וזאת בעיקר בזכות הניפוץ של שתי סטיגמות: הראשונה - שהקרוזים הם מוצר יקר, השניה - שזהו מוצר לקשישים.

הקהל כבר למד שבמונחים של תמורה לכסף, השיט הוא מוצר מעולה, כי אפשר להשיג אותו, כולל הכל, במחירים של כ-100 דולר ליום. הקהל גם נחשף כבר לעובדה שבהפלגות היוקרה, כמו של רויאל קריביאן, הגיל הרווח הוא 35 עד 50. אלה אנשים שהרבה פעמים יוצאים לנופש העם הילדים, כך שבכל הפלגה יש מאות ילדים.

אגב, למי שבכל זאת רוצה לבלות חופשה ללא הילדים, יש לחברה שני מותגי יוקרה לעשירונים היותר גבוהים: סלבריטי קרוזס ואזמארה קלאב. שניהם מתאימים יותר לזוגות ופחות למשפחות, וגם יקרים יותר.

אצל הישראלים עיקר הגידול בביקוש הוא לקרוזים בים התיכון. השנה נבלוט בעיקר ביציאות להפלגות מרומא, ברצלונה, ונציה, ולנסיה, מלגה ופאלמה - כל אלה יעדים הרבה יותר נגישים לקהל הישראלי מאשר הקריביים למשל.

במקביל למאמצי השיווק, סנורמה משקיעה מאמצים ומשאבים ניכרים בניסיון למקצע את סוכני הנסיעות בתחום השיט, תחום שהוא רווחי במיוחד לסוכנים, עם עמלות שלא מוכרות היום במוצרים אחרים, בוודאי לא בתעופה וגם לא במלונות. ומה שהכי חשוב לדעת: שיעור הלקוחות החוזרים בשיט מגיע ל-65%, כך שמכירת מוצרי שיט, מבחינתו של הסוכן המתמחה בקרוזים, היא מאמץ משתלם.

לכן סנורמה יזמה פתיחה של קורסים לשיט על כל תחומיו בבית הספר לתיירות שליד אוניברסיטת חיפה ותומכת בו באמצעות סבסוד שכר הלימוד. הקורס הראשון הסתיים ורוב בוגריו נקלטו בעבודה, ובסוף החודש צפויים להיפתח שני קורסים חדשים. במקביל, אנחנו משקיעים בסמינרים לסוכנים.

חברים בענף שואלים אותי על העסקה של סנורמה עם קשרי. אז אני יכול לומר בשמחה, אחרי שנתיים של שותפות, שאני מאוד מרוצה מהשותפות ומשיתוף הפעולה עם יורם מוטעי, מהפתיחות והרצון שהוא מפגין - ובעקבותיו כל המחלקות של קשרי תעופה - להטמעת מוצרי השיט בתוך המוצרים של קשרי. בהם טיולי שיט במסגרת בית אמריקה, טיולים מאורגנים הכוללים שיט של דרך החופש וחבילות שיט הכוללות טיסה ומלונות בים התיכון.

אני לא יושב בקשרי ואיש מהם לא יושב אצלי. לא מתערבים לי בעבודה ושני הצדדים מרוצים. מבחינתם אני ספק יחידי של מוצרי שיט לקשרי, מבחינתנו הם לקוח כמו מארגנים אחרים בענף."

13/03/2011