09.05.2025
 
מרום נגד קמיניץ: "קבוצת אי די בי מסתירה מידע מהדירקטורים"

 

 

שירות חדשות תיירות

"דוד קמיניץ, יו"ר דירקטוריון דינהויז יוניתורס, עושה דין לעצמו, מונע מדירקטורים בחברה למלא את חובתם מכוח הדין ובכך אינו מאפשר להם לפקח כראוי על הנעשה בחברה," כך עולה מכתב תביעה שהוגש היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב על ידי רו"ח יהודה בר לב ושמואל מרום, דירקטורים בחברת דיזנהויז יוניתורס. דינהויז יוניתורס מוחזקת ב-70% על ידי קבוצת אי-די-בי ו-30% על ידי שמואל מרום.

כתב התביעה, שהוגש על ידי עורכי הדין אסף ברם, תומר ברם ועוז סאסי ממשרד ברם דחוח ושות', הוא כנגד מנהלי דיזנהויז יוניתורס דוד קמיניץ, חיים גבריאלי, יוסי פישר וצבי יוכמן, המשמשים גם כנושאי משרה בחברות אחרות בקבוצת אי-די-בי שבשליטת נוחי דנקנר.

מכתב התביעה עולה כי במשך תקופה ארוכה פנו התובעים לנתבעים לצורך קבלת מסמכים שונים הקשורים בפעילות החברה. הנתבעים מצידם, באופן גורף ושיטתי, נמנעו מהעברת חלק גדול מהמסמכים הנדרשים לידי התובעים. מהדברים עולה כי התנהלות החברה והעומד בראשה דוד קמיניץ "חותרת תחת אושיות היסוד של דיני החברות", בשל חוסר נכונותה של הנתבעת לאפשר לדירקטורים לממש את זכותם ולעיין במסמכי החברה.

בין המסמכים שביקשו התובעים לקראת ישיבת הדירקטוריון ביום שלישי בשבוע הבא, ה-15 במארס: דוח על מצב החשבונות של החברה ושל כל חברות הבנות ליום 31.12.2010, דוח על הלוואות לעובדים משנת 2009 ועד היום, דוח על רווחים שחולקו או יועדו לחלוקה בשנת 2010 לשותפים בחברות בנות, מנכ"לים, סמנכ"לים, מנהלי כספים ולכל עובדי החברה, דוח מעילות, הונאות, גניבות שהיו בחברה, דוחות כספיים של כל חברות הבנות של הנתבעת וכן דוח מפורט של תשלומים שביצעה החברה לטובת אי-די-בי תיירות או חברות הבנות שלה.

"לשיטת הנתבעים," נכתב בכתב התביעה, "קיימת הנחה קבועה כי כל דרישה של התובעים לעיין בכל מסמך שהוא נגועה בחוסר תום לב מצד התובעים או שהיא נועדה לפגוע בחברה. לשיטת הנתבעים, על התובעים להפריך את הנחה זו בכל בקשה מצדם לקבלת כל מסמך."

עוד נטען בכתב התביעה כי "קמיניץ מוסיף תנאים נוספים שאינם מעוגנים בשום עיגון חוקי אלא פרי מוחו הקודח, בדמות זכות שיפוטית שהוא הקנה לעצמו בכובעו כיו"ר הדירקטוריון מטעם בעל השליטה להחליט באופן בלעדי ואישי האם מסמך מסוים הנדרש על ידי דירקטור יימסר לדירקטוריון או יידחה על הסף או יועבר להחלטת הדירקטוריון. מובן כי יו"ר הדירקטוריון הוא שווה בין שווים בין יתר חברי הדירקטוריון וזכות זו שיצר לעצמו הנתבע קמיניץ יש מאין מנוגדת לכל דין ופסולה מטבעה."

כתב התביעה מהווה עליית מדרגה במאבק שמנהלים מרום ובר לב נגד אי-די-בי והעומד בראשה מאז אוגוסט 2010, כאשר כלל תיירות ביצעה מהלך עיסקי משמעותי שכלל את צירופה לחברה של קרן סקיי, ברשות יצחק סוארי וצבי יוכמן.

לפני מספר חודשים אף פנה מרום בתלונה לרשות ניירות ערך ודרש, בין היתר, הבהרות לגבי מעמדה של קרן סקיי: האם הקרן אכן שותפה ובעלים באי-די-בי תיירות, כפי שהיא מציגה את עצמה, או שמא היא רק נושה של החברה שלוותה ממנה כספים תמורת אג"ח להמרה, כפי שמציגה זאת אי-די-בי פיתוח.

יש לציין כי יוכמן וקמיניץ חברים בדירקטוריונים שונים בקבוצת אי-די-בי, בין היתר בדירקטוריון דיזנהויז יוניתורס, מכוח הצטרפותה של קרן סקיי לעסקי התיירות של קבוצת אי-די-בי. בין קרן סקיי, שנוסדה בשנת 2005 על ידי יוכמן ושותפו פרופ' יצחק סוארי, ובין קבוצת אי-די-בי מתקיימים קשרים עסקיים שונים לאורך השנים. לאחרונה נמתחה ביקורת בשוק ההון על הערכות שווי שסיפק משרדו של פרופ' סוארי לקראת עסקת בעלי עניין בין נוחי דנקנר לבין קבוצת אי-די-בי. במסגרת עסקה זו מכרו דנקנר ופישר את חברת גנדן תיירות, שבבעלותם הפרטית, לקבוצת אי-די-בי הציבורית, עסקה שמשמעותה היתה המחאת חובותיהם הפרטיים לציבור. העסקה נתמכה בהערכת שווי של פרופ' סוארי, שהצביעה על כדאיותה לקבוצת כלל הציבורית.

דובר אי די בי תיירות מסר בתגובה: "החברה טרם קיבלה את כתב התביעה ודוחה מכל וכל את טענות מרום המופרכות אשר היא למדה עליהם מהתקשורת".

>>>לכתב התביעה המלא (קובץ PDF)>>>

07/03/2011