09.05.2025
 
פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה

 

 

שירות חדשות תיירות

פסטיבל "אוכל כפרי", ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ובשיתוף עמותת התיירות יואב-יהודה, מציין את שנתו ה-11. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 4-26 למארס -ארבעה סופי שבוע של חגיגות שבמרכזן האוכל הכפרי העונתי, מלווה בשפע של טיולים, אירועי מוסיקה, סדנאות אמנים וביקור ביקבי היין ובמבשלות הבירה.

השנה נמשכת המגמה אותה מוביל ראש המועצה האזורית מטה יהודה, משה דדון, יחד עם מחלקת התיירות במועצה, לחשוף את השפע התיירותי הקיים באזור, בשילוב הקולינריה המפותחת והמרתקת שבו. "אזור מטה יהודה הפך למוקד תיירותי ראשון במעלה במדינת ישראל. ישובי מטה יהודה מהווים פסיפס אנושי מגוון, תרבות האוכל המפותחת באזור היא עדות לרב גוניות. פסטיבל האוכל מאפשר לתושבי האזור לחשוף בפני ציבור המבקרים תרבות אוכל שמשקפת את פני החברה הישראלית. בטוחני כי לכל המבקרים בפסטיבל צפויה חוויה מיוחדת במינה" אומר דדון. 

הרעיון המרכזי של הפסטיבל, כפי שגובש על ידי המפיקה אפרת אליאסף גורפינקל, הינו לתת ביטוי למגוון המרתק של מטבחים ביתיים איכותיים, לחשוף מסורות קולינאריות עדתיות ועונתיות ולפתח אפיקי פרנסה לתושבי האזור. הפסטיבל מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים ומאפשר ליהנות מחוויות שונות - אוכל אתני בבתים, קדירות בשר ביין ביקבים, טיול עם עדר עיזים וארוחת גבינות, טעימת שמני זית בבית בד לצד מאזטים המבליטים את טעמיו. ניתן ליהנות גם משוקולדים בעבודת יד, עוגות בקונדיטוריות בוטיק משגעות, תה צמחים ובישולי שדה במנוחה לצד הג'יפ, סלסילות פיקניק ממיטב מעדני האזור למטיילים ביערות המטופחים, ארוחות בוקר-צהריים עשירות, קונצרטים במנזרים, סדנאות והדגמות להכרות עם מאכלי עדות ועוד.

נשות האזור פותחות את ביתן וליבן ומגישות מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחתן ועדתן. האורחים יושבים בביתה, גינתה או מרפסתה של המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפורי המשפחה, בעוד במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים - המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, ההודי, התימני, הארגנטינאי, ההונגרי ועוד. הקשר הישיר בין המארחים והאורחים מתבל את האירוח בתבלינים שאי אפשר להשיגם באף חנות.

השנה יינתן דגש על הבירה על סוגיה וטעמיה הרבים, המיוצרת במבשלות מקומיות ברוב תשוקה וחדווה של עולם טעמים חדש /ישן, בשילוב הדגמות ייצור הבירה ואף של בישול בבירה.

חובבי הקולינריה האותנטית מוזמנים גם ליהנות מסיורי אוכל ויין שיתקיימו בימי שישי בפסטיבל, לחגוג עם אמני האזור את יצירתם בבתיהם ובתערוכה שנושאה "שולחן ערוך", לרכב בשבילי האופניים ולחגוג את פורים בהיכרות עם מבשלות הבירה הכפריות של המרחב והכנת משלוחי מנות.

 22/02/2011