09.05.2025
 
מלון רות רימונים - מלא הפתעות כרימון

 

מאת נילי ארנועם

מי שמתלבט לאן לצאת לנופש - למלון, למלון בוטיק או לצימר, יש לו תשובה אחת. למלון רימונים רות שבצפת. זה מקום בו נהנים מכל העולמות, מן היתרונות, מן הטוב שבכל אחת מן האפשרויות. הוא מלון, מלון בוטיק ויש בו גם מתחם של חדרים, צימרים ציוריים, עם כל מגוון השירותים שנותן בית מלון ואין בצימרים. חדר כושר משוכלל, בריכת שחיה גדולה, מרתף יינות רומנטי, מסעדה מעולה, אולמות להרצאות ושטחים ציבוריים סגורים ופתוחים, כולם מפנקים ומנעימים את חווית האירוח.

גן קסום שבתוכו מלון קסום, או מלון קסום בתוך גן קסום. תגידו מה שתגידו. שניהם גם יחד. 77 חדרים בתוך שטח של 42 דונם על צלע ההר המשקיף על הר מירון ועד רכס הכרמל וחיפה. נוף גלילי מרהיב עין והכל ירוק. הנוף שמרחוק  והצמחייה הסבוכה והעבותה שמקרוב, בחצר המלון. מטפסת על הקירות, על גרמי המדרגות, על צמרות העצים. ג'ונגל בזעיר אנפין -  ומטופח.

ראשיתו של המלון במבנה היסטורי מן המאה ה-17. חאן דרכים במפגש בין הדרך הראשית מנמל עכו לדמשק ומן הדרך שהובילה ממצרים אל הלבנון ובהמשכה לאירופה. מבנה אבן הדומה לאבן הירושלמית, אך הינו קירטון גלילי. למלון שני אגפים. האגף "הישן" במבנים ההיסטריים המשופצים ומשומרים ואגף חדש במבנה קומות מודרני, עם מעלית.

באגף ה"ישן" חדר אחד אינו דומה למשנהו. החדרים במבנים של קומה אחת או שתיים, חלקם עם תקרות מקומרות חלקם עם מרפסות גדולות או קטנות, חלקם עם מרפסות מקשרות המאפשרות למשפחות או מספר זוגות חברים להיות לחוד וביחד. למה זה מזכיר לי חווית נופש  באיי יוון? הדלתות הכחולות, הסימטאות המתפתלות, הצמחייה המשתרגת? דז'ה וו. כל כך ארץ-ישראלי וכל כך ים-תיכוני. כל כך יפה ורומנטי.

החדרים באגף החדש הינם חדרי מלון מודרני. גדולים, מפוארים ומעוצבים בטוב טעם. נוחים ונגישים, עם מעלית. להתארח במלון ולהרגיש כמו בחיק הטבע. לטייל בגנים ובמשעולים, להתרווח בפינות ישיבה רומנטיות לראות את השקיעה או ליהנות מן הבריזה של צפת.

צפת - עיר של נשמה, של קבלה, של רוחניות. עיר שהיא יעד תיירותי מרתק. העיר שהתקיים בה ישוב יהודי החל מתקופת הבית השני ולאורך שנות ההיסטוריה ידעה תקופות שונות, של עליות וירידות. היה בה ישוב ערבי, אוכלוסיה יהודית ספרדית, שהגיעה למקום במאה ה-15 לאחר גרוש ספרד, אוכלוסיה יהודית אשכנזית חסידית שהגיעה לעיר במאות ה-17 וה-18. אלה הותירו בתי קברות ובתי כנסת ידועים. של האר"י הקדוש, של יוסף קארו. היתה זו תקופה של תור הזהב בצפת. לאחר קום המדינה התיישבו בה אמנים והיא היתה מרכז לבוהמה, עם מועדונים וחיי לילה ערים והסיור ברובע האמנים ובגלריות הוא חוויה מעניינת. בשנים האחרונות התווספה לעיר אוכלוסיה דתית שמוסיפה לעיר הקבלה נופף מיוחד. הביקור בשוק אינו דומה לשום שוק אחר. זהו שוק של יודאיקה, של רוחניות, של חפצי חן ואמנות קבליסטית ודתית עיר המוקפת בקברי צדיקים. יש אומרים כי שם העיר נגזר מראשי התיבות ציצית, פאות, תפילין. יש האומרים כי ראשי התיבות הן  ציור, פיוט, תפילה. ויש המוסיפים בבדיחות הדעת, את ראשי התיבות צריך פרנסה תמיד. זכר לתקופה  שחיו בה על כספי החלוקה, או היום כאלה שתורתם אומנותם.  תבחרו מה שתבחרו, בכל מקרה זה מקום יחיד ומיוחד. צפת ידועה גם בזכות הגבינה הצפתית ואפשר לבקר בה במחלבה של משפחת המאירי, משפחה המייצרת גבינה צפתית מזה דורות רבים.

העיר נמצאת עתה בתקופה של עליה, תודות לאילן שוחט, ראש עיר צעיר ונמרץ שמשקיע בשיפור פני העיר, בשיפוצה ובניקיונה, בהפיכתה למרכז אקדמי גלילי, תודות לגיוס קבוצת משקיעים בעלי הון מחו"ל. בסיור לעת ערב ברובע היהודי העתיק  הופתענו לגלות סביבה אסתטית, נקייה ונעימה. סמטאות צרות וציוריות, מדרגות עולות ויורדות, ככרות גדולות וקטנות, צמחיה ירוקה מטפסת, ואדניות פרחים הנשפכים מן החלונות.

פנסים יוצרים אווירה רומנטית מסתורית ועל ראשי ההרים הולכים ונדלקים אורות מנצנצים ולעת בוקר מתעוררת העיר לחיים חדשים. בתי קפה ומסעדות  מזרחיות ועכשוויות, עשרות אוטובוסים עם מבקרים, ישראליים ותיירים. תיירות של בתי כנסת, בתי קברות וקברי צדיקים. תיירות בגלל הרוח, ואגב הרוח, מזג האוויר הצפתי נפלא, קריר גם בלי מזגן.

במלון רות רימונים יודעים לנצל את הייחוד של צפת ולהציע חבילות נופש מרתקות. סופשבוע של שלווה וקבלה, סופשבוע של החיים הטובים, של בילוי וטעימות יין במרתף היינות המהודר, ערב של סיגרים, כולל סרטים וטעימות, של נגינת כליזמר בשביל הנשמה וכמובן, שיש גם ספא. מה צריך עוד?

מלון רות רימונים שבצפת מנציח את שמה של רות נמרודי, אחותו של עופר נמרודי, בעל חברת הכשרת הישוב, לה שייכת רשת מלונות רימונים (מותג של חברת מלונות הכשרת הישוב), שנהרגה בדמי-ימיה בהתפוצצות מוקש ישן במהלך טיול בסיני. לרשת מלונות נוספים: גלי כנרת, כפר הנופש בנוה אטי"ב, המעיין בנצרת, אופטימה ברמת גן, בירושלים וגם מלונות באילת.

29/10/2010