09.05.2025
 
יהודה דואניס, כספי תעופה: שנה מצויינת, בלי טורקיה

 

 בכירים בענף התיירות מסכמים את השנה

 

"הצלחנו להיערך מראש היטב לשנה הסוערת שעברנו. כבר לפני עשרה חודשים, בנובמבר 2009, קיבלנו החלטה אסטרטגית שלא לשווק תיירות לטורקיה. הרי המתיחות עם טורקיה התחילה עוד בעופרת יצוקה, בראשית 2009, והבנו שההתבטאויות של ארדואן הופכות את התיירות לטורקיה למוצר מאוד רגיש למכירה. לכן פשוט הורדנו מהמדף שלנו את המוצר שנקרא נופש בטורקיה.

בדיעבד, החלטה זו חסכה מאיתנו את כל האי-נעימות, הדאגות לכסף והצרות האחרות שמהן סובלים מארגנים אחרים.

במקום טורקיה, הגדלנו את מספר המושבים שלנו לאיי יוון ולקפריסין, לבורגאס, שהסתמנה כיעד אטרקטיבי מזה כשנתיים והיה ברור שתמשיך להיות מבוקשת גם השנה, והמשכנו ליעדים מסורתיים כמו ברצלונה וקוסטה בארווה.

 

- בתחום התעופה הפסדתם את ייצוג אירוסוויט.

לא הייתי רוצה להיכנס לזה כי חלק מהפרשה עדיין בהליכים משפטיים. אבל במקום זאת התחלנו לשווק את אוקראין אינטרנשיונל בקו לקייב, ליעדי המשך בתוך אוקריאנה ול-30 יעדים בינלאומיים.

הטיסה הראשונה של אוקראין אינטרנשיונל לישראל היתה ב-18 במאי, שזה כבר עם רגל אחת בעונת התיירות, והאמת היא שהופתענו מההצלחה. בתחילה חשבנו להפעיל ארבע טיסות בשבוע, מהר מאוד עברנו לחמש וכיום אנחנו חושבים להגדיל בתקופת החורף לשש טיסות. ההצלחה נובעת מאיכות המוצר: זוהי חברה עם ציוד מערבי הפועלת בסטנדרטים ורמת שירות מערביים, ואחת הבודדות שסיימו את 2009 ברווח.

בגלל כל מיני אילוצים רגולטוריים ואחרים, החברה התחילה לטוס לארץ במועד מאוחר יחסית, בלי חריש מוקדם של חשיפה וקידום מכירות, כך שהחדירה לשוק היתה קצרה במיוחד. לכן אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות. בשבועיים האחרונים התחלנו לקדם בקרב הסוכנים את יעדי ההמשך, אחרי שנכנסו לא מעט הזמנות ליעדים שאפילו לא התאמצנו בהם. למשל, ת"א קייב ליסבון, או ת"א קייב רומא. לכן, מייד אחרי החגים נעשה סבב של סמינרים שנועדו לערוך לסוכנים היכרות טובה יותר עם המוצר.

לדעתנו, ביטול חובת הוויזות בין ישראל לאוקראינה גם יגדיל את התנועה העיסקית בטיסות אלה.

 

- אתם פעילים גם בטיולים מאורגנים. איך מסתיימת השנה בתחום זה?

בצורה טובה מאוד. המוצרים תחת המותג גדות, שהם טיולים מאורגנים בעברית, ותחת המותג מטרופול לדוברי רוסית, תפסו השנה תאוצה, ולדעתי זו היתה שנה מצויינת לא רק לנו אלא לכל מי שמוכר טיולים מאורגנים.

אגב, התברר לנו שהגיל הממוצע של הנוסעים בטיול מאורגן הולך ויורד, ואם עד לפני כמה שנים הוא עמד על 55 הרי שכיום הוא יותר קרוב ל-45 - מה שמבטיח שתחום זה ממשיך וימשיך לצמוח.

בהזדמנות זו אני רוצה להזכיר גם את מחלקת הוויזות שלנו. השנה זכינו במכרז של שגרירות הודו לטיפול בוויזות שהיא מנפיקה. המכרז היה לשתי חברות, ומלבדנו זכתה חברת ש.מ. ויזות. שתינו גברנו על אופיר טורס ועל שע"ל, שהיו בעלות הזיכיונות בשנה שעברה.

הזכייה במכרז ההודי מאפשרת לנו להרחיב ולחזק את מחלקת הוויזות של כספי תעופה, שמציעה לסוכן וללקוח שירותים ייחודיים שאף חברה אחרת לא מציעה. הראשון הוא אתר אינטרנט שבו הסוכן או הנוסע יכולים לברר בכל רגע את הסטאטוס שבו נמצא הדרכון. השני הוא שירות של משלוח הדרכון במוניות אביב, על חשבוננו.

29/08/2010