09.05.2025
 
אייר פראנס/קלמ: מבקשת קיבולת נוספת

 

 

 

מאת גיורא נוימן

"לבעיה העיקרית שלנו אפשר לקרוא - צרות של עשירים. אנחנו עומדים מול ביקוש הולך וגובר אבל לא תמיד יש לנו מספיק קיבולת," אומר ויויאן דל מאס, המנהלת בישראל של חברת אייר פראנס קלמ. חברה מפעילה בקו מטוסים צרי גוף בשתי טיסות יומיות של אייר פראנס לפריס (באיירבוס 320) וטיסה אחת של קלמ לאמסטרדם (בבואינג 737). בסך הכל כ-4,000 מושבים בשבוע. ממוצע התפוסות מאז ינואר מגיע ל-88-90% בקו לפריס ויותר מ-90% לאמסטרדם.

"אני כל הזמן מבקשת מפריס לשדרג את המטוס או להוסיף טיסה, אבל בגלל ההתאוששות בתעופה העולמית אין להם די מטוסים. לפני כמה חודשים קלמ כמעט כמעט נענתה לבקשה, אבל ברגע האחרון התחרטה, כשהתבררה לה עוצמת ההתאוששות בתנועה בקווים אחרים."

דל מאס נכנסה לתפקידה בינואר השנה, כשהחליפה בתפקידו את פטריק עמר, שעבר לנהל את סניף אל על בפריז. היה זה אחרי שהחברה כבר הנהיגה את המודל של אפס עמלה בישראל. "זו המדיניות העולמית של החברה, וזה עובד בכל מקום. כבר אין לנו כל מחלוקת עם הסוכנים על עניין זה. נכון שבצינורות הישירים אנחנו גובים דמי טיפול צנועים בלבד. דמי הטיפול שלנו מבטאים את עלות הטיפול, ואנחנו לא נותנים ללקוח את השירות המלא שנותן לו סוכן הנסיעות, לכן לסוכן יש כל ההצדקה לגבות דמי טיפול אחרים, לפי רמת השירות שלו. בכלל, המכירות הישירות שלנו הם באחוזים בודדים בלבד והרוב הגדול הוא דרך הסוכנים, לא רק בישראל אלא גם בצרפת, ואנחנו לא מעוניינים שזה יהיה אחרת. חברת התעופה לא אמורה למכור את עצמה, אלא הסוכן. מהניסיון שלי, רק באיים הלקוחות משום מה מתעקשים להגיע לחברת התעופה ולדלג על הסוכן. כך זה במרטיניק וכך זה בטהיטי, ואין לי הסבר לתופעה."

החידוש האחרון בחברה הוא הידוק שיתוף הפעולה עם אליטליה, בעקבות הצטרפות אייר פראנס לבעלות על החברה האיטלקית. "בינתיים כבר איחדנו את המחלקות המטפלות בשירות הלקוחות, כלומר בתלונות. מספרת דל מאס, ובקרוב נאחד עוד פעילויות."

אחד הנושאים החשובים שמעסיק כעת את המטות של שתי החברות הוא המיזם המשותף בקווים בין אירופה לאמריקה, שבו לוקחות חלק אייר פראנס קלמ, דלתא ואליטליה. בגל השני של המיזם הוא אמור להתרחב גם לעבר ישראל, כנראה במהלך 2011.

אחרי תשעה חודשים בישראל, דל מאס נלהבת מהחיים כאן. היא גרה במרכז תל אביב, לומדת עברית ונהנית מכל רגע. "החברים שלי בצרפת חושבים ששלחו אותי לארץ גזירה, ליעד נידח שסובל ממלחמות. אני משכנעת את כולם לבוא לכאן לנופש, שייראו את החיים התוססים, את חוף הים הנפלא, את המסעדות המעולות."

דל מאס עובדת באייר פראנס כבר 26 שנים. היא היתה האשה הראשונה בחברה שקיבלה ניהול של נציגות בחו"ל, עבדה בדיסלדורף, בטהיטי ובמיאמי. "גם היום אין הרבה נשים בתפקידי ניהול בצרפת. בהנהלת אייר פראנס יש רק אשה אחת, מנהלת אגף המטענים. זו אחת הסיבות שאני מרגישה בישראל כל כך טוב, אתם הרבה יותר מתקדמים בתחום מעמד האשה."

29/08/2010