09.05.2025
 
אייר אינדיה רוצה לטוס לישראל כבר באוקטובר

 

מאת אוריאל ישיב

"הלוואי שיכולתי להודיע רשמית שאייר אינדיה שבה לטוס לישראל," אומר לחדשות תיירות אפרים פורטיס, היו"ר והמנכ"ל של אופן סקיי, נציגת החברה ההודית בישראל מזה 25 שנה. "יו"ר אייר אינדיה, ארוינד ג'אדאב, אומר שהם מעוניינים לחדש את הטיסות כבר בחודש אוקטובר, אבל אין להם עדיין אישורים רישמיים. אנחנו נמצאים בקשר שוטף עם ההנהלה ונשמח לדווח על התפתחויות, כשיהיו."

מצב דברים דומה קיים גם לגבי אייר פורטוגל (טאפ), שהיא החברה הראשונה אותה קיבלה אופן סקיי לייצוג בישראל. לדברי פורטיס, הוא עוקב אחרי ההתפתחויות מקרוב "וייתכן שעוד מעט נוכל לדווח". בינתיים נמסר שאייר פורטוגל הצטרפה לבי-אס-פי בישראל.

באופן סקיי האווירה תוססת מאוד. אמנם הפסקת טיסות בי-אם-איי פגעה בהיקף הפעילות, אבל פורטיס רומז שטרם נאמרה בעניין המילה האחרונה, וגם בתחום זה צפויות חדשות. במקביל מקיימת אופן סקיי שיחות אינטנסיביות עם חברות תעופה און ליין חדשות ובין הצדדים כבר הוחלפו טיוטות של הסכמים. בסך הכל פורטיס מגלה אופטימיות רבה לגבי ההתפתחויות בחברה אותה יסד לפני 27 שנה: "ההזמנות בחברות אותן אנו מייצגים, גם כאלה המפעילות טיסות לארץ וגם חברות אוף ליין, מראות שיש גידול בביקושים, ובקרוב נראה גם תוספת טיסות בחברות הסדירות."

כידוע, אופן סקיי גם שותפה ב-25% בחברת הנציגויות הגרמנית אוויה רפס, המעסיקה באירופה 450 עובדים ומבצעת מחזור מכירות שנתי של 750 מיליון אירו.

מלבד תפקידיו כיו"ר ומנכ"ל אופן סקיי וכחבר בדירקטוריון אוויה רפס, פורטיס הוא גם מנכ"ל חטיבת הנציגויות של אי-די-בי תיירות, ומתוקף כך אחראי על חברת כלל תעופה, המייצגת בהצלחה רבה את רויאל ג'ורדניאן. על כך אומר פורטיס: "מאז המיזוג של כל חטיבות ומותגי ישראייר, נתור, יוניטל, דיזנהאוז וכלל תעופה לקבוצה אחת - אי-די-בי תיירות בניצוחו של אבי בן אסאייג - יש כאן רוח חדשה והרבה פעילות. אחרי הכל מדובר בקבוצה עם מחזור שנתי בהיקף של 3 מיליארד שקל. תהליך המיזוג עוד נמשך אבל כבר מאפשר הזדמנויות עיסקיות מעניינות לחטיבת הנציגויות של אופן סקיי. אחת מהן נמצאת בבישול ממש כעת, ואני מקווה שבקרוב נוכל לפרסם זאת". פורטיס מבקש להדגיש במיוחד את העובדה שאופן סקיי שומרת על מעמדה הניטראלי בשוק ועובדת מול כל הסוכנים בשקיפות מלאה ובשיתוף פעולה הדוק, כפי שעשתה זאת ב-27 השנים האחרונות.

בהתלהבות מיוחדת מדבר פורטיס על בת טיפוחיו בת השש - אופן סקיי קרגו, שבה הוא מכהן כיו"ר: "זה כיף לא רגיל. אנו מתפתחים שם בקצב מדהים. ולא רק בארץ אלא גם בחו"ל. לפני חודשיים רכשנו 75 אחוזים בחברה דומה באנגליה, ששמה אייר ברידג' אינטרנשונל, ואנחנו מזרימים אליה גם עבודה ממש וגם הסכמים לייצוג חברות תעופה למטענים. חברת התעופה האחרונה שקיבלנו היא ריו לינאס אריאה, חברה ברזילית שתפעיל מטוס מדגם אם-די 11 בקווים מסאן פאולו ובוגוטה למיאמי בארה"ב ולליאג' בבלגיה. אופן סקיי היא הנציגה שלה בישראל ואילו אייר ברידג' הנציגה בכל אירופה."

10/03/2010