09.05.2025
 
הסתיים קורס מלווי קבוצות לתיירים דוברי סינית

 

45 בוגרים גאים, רובם בעצם בוגרות, קיבלו בשבוע שעבר את התעודה המיוחלת של מלווה קבוצות תיירים בישראל, מטעם בית הספר לתיירות של אוניברסיטת חיפה. לא היה זה אירוע יוצא דופן כל כך, אלמלא אופי הקורס המסויים וזהות התלמידים: היה זה קורס מיוחד למלווי קבוצות בשפות של המזרח הרחוק, בעיקר סינית.

את התעודות העניקו נעמי ניר, מנהלת שלוחת תל אביב של בית הספר, גבריאל מלכה, מנכ"ל בית הספר, וקונסול סין בישראל, יאן ז'אינצ'ו.

הצורך בקורס כזה התעורר על רקע הביקוש הגובר ובעקבות דרישה מצד מספר מארגני תיירות נכנסת המתמחים במזרח הרחוק. משרד התיירות ובית הספר לתיירות נענו לאתגר והכינו תוכנית לימודים מקוצרת של שבעה חודשים בלבד, באנגלית, תוך דילוג על פרקים בתולדות עם ישראל.

רוב הבוגרות הן סיניות החיות בארץ אחרי שנישאו לישראלים או עובדות כאן באירגונים כנסייתיים. כן השתתפו תלמידות מיפאן, מאינדונזיה, מקוריאה, הונג קונג וטייוואן, ואפילו ארבעה ישראלים דוברי סינית. הישראלים, אגב, לפני שהתקבלו לקורס נדרשו להוכיח את שליטתם בסינית במבחן נשערך להם בבית הספר לשפות ברליץ. ארבעתם עמדו במבחן בציון 100. חלק מהתלמידות והתלמידים כבר עסקו בבתחום, באופן לא מוסדר, בעיקר בליווי משלחות ואנשי עסקים.

את הקורס ניהל בני פרנקל, רכז ההדרכה של בית הספר, בסיועה של חיה היינברג קראוס.

ומי נעדר מהטקס החגיגי? נציגי משרד התיירות, הסמנכ"ל רפי בן חור ומנהלת האגף להכשרה מקצועית מינה גאנם, שהיו אמורים להשתתף בהענקת התעודות. אף שהאירוע תוכנן זמן רב מראש, והמועד תואם קודם כל עם נציגי משרד התיירות ורק אחר כך עם שגרירות סין וגורמים האחרים, הודיעו השניים ברגע האחרון כי בגלל משימה דחופה ביותר - שיחה עם שר שלהם -  לא יוכלו לבוא לאירוע.

23/12/2009