09.05.2025
 
ההתאחדות: "הצעת החוק - קטסטרופה שתפגע בענף התיירות"

 

יוסי פתאל, מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות, פנה ליו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, וטען כי הצעת החוק הנוכחית, העוסקת בין היתר בזכות ביטול ממשית על עסקאות למתן שירות, אינה רלוונטית לתחום התיירות ואף מזיקה לו, בגלל שני היבטים: הראשון -  היא אינה מבחינה בין עסקאות מתמשכות לכאלה שאינן מתמשכות (כמו בתחום התיירות). השני -  היא אינה מביאה בחשבון את העובדה שתחום התיירות שונה ממרבית השירותים אליהם מכוונות התקנות החדשות, היות ולשירותי תיירות כגון טיסות, חבילות או חדרים במלון אין חיי מדף, וביטולם ברגע האחרון (יומיים לפני מועד תחילת השירות) לא מאפשר מכירתם מחדש, ומסב נזק כספי ממשי ללא פיצוי. במקרה של שירותי תיירות לחו"ל הנרכשים בארץ - חברות התעופה הזרות ושירותי הקרקע בחו"ל אינם כפופים לחוק הגנת הצרכן בארץ ואינם מוכנים לקבל ביטולים בטווחי זמן קצרים ללא פיצוי משמעותי.

פתאל הוסיף, כי אם תאושר ההצעה בנוסחה הנוכחי, יהיו לדבר השלכות חמורות על חברות התעופה הזרות הטסות לישראל כמו גם על סוכני הנסיעות, שאחת מהן היא שמרבית חברות התעופה הזרות הפועלות בישראל יהפכו באחת לעברייניות.

ההתאחדות העבירה הצעה לתיקון הצעת החוק, שאם תתקבל תחדד את ההבחנה בין עסקאות מתמשכות ללא מתמשכות, ותבטיח שבשום מקרה לא ניתן יהיה לבטל שירותי תיירות והארחה ב-14 הימים שקודמים לתחילת מתן השירות.

02/11/2009