09.05.2025
 
גיא מלמד, מנכ"ל חברת התיירות כרמל: "מי שמתפרע במחירים ומבצעים בלי להרוויח – בסוף נעלם מהשוק"

 

מאת גיורא נוימן

"השנה שהתחילה בקול ענות חלושה מסתמנת דווקא כטובה יותר ממה שניתן היה לצפות," אומר גיא מלמד, מנכ"ל כרמל שירותי תיירות, בשיחה עם חדשות תיירות. "ההתחלה היתה קשה מאוד אבל ככל שעברו החודשים השוק התרומם, והקיץ עצמו היה ממש מצויין."

גיא מלמד ורוני פלדמן, מנהל השיווק של החברה, אומרים שהשנה שהסתייימה התאפיינה במחירים זולים, במוצרים של הרגע האחרון ובמגמה של פחות ביקוש לתיירות ויותר ביקוש למחירים. הלקוחות לא התעניינו ביעדים ובתיירות אלא לאיזה יעד יוכלו לנסוע הכי בזול. לכן מה ששלט השנה בשוק היה פחות שירות ופחות איכות והרבה פחות רווחיות.

"בשנים האחרונות הספקים ניסו לחנך את השוק שעדיף להזמין את הנסיעה מוקדם ככל האפשר, אבל בתקופה קצרה מאוד כל המאמץ הזה נהרס. חברות התעופה והצ'רטריסטים זרקו לשוק מכל הבא ליד במחירים מצחיקים, והרבה עבודה זלגה לכיוון מרכזי ההזמנות הטלפוניים," אומר מלמד. "במקום שוק תיירות זה הפך לשוק עיזים שבו המטרה היחידה היא למלא מושבים במטוסים."

לדברי מלמד, העמלות הפרועות ומבצעי הרגע האחרון מזיקים קודם כל למי שנוקט בטקטיקה זו. "כרמל קיימת 17 שנים ויש לה כבר פרספקטיבה היסטורית שמלמדת אותנו כי מי שמתנהג כך, בלי להרוויח, נעלם בסופו של דבר מהשוק."

חברת כרמל, אומרים השניים, התאימה את עצמה מראש למיתון, והקפידה להמשיך בשירות המקצועי עם הצוות המיומן שלה, שמעניק ערכים מוספים משמעותיים לסוכן הנסיעות שעובד מולה. "הסוכנים יודעים להעריך זאת ושומרים לנו אמונים," אומר פלדמן, "כרמל תמיד היתה נאמנה לסוכנים ובזכותם הגענו לאן שהגענו, ולכן גם נמשיך לשמור להם אמונים."

בעקבות התפנית לטובה באוגוסט ולקראת החגים, מעריך מלמד כי השנה תסתיים באווירה נוחה יותר ולקראת מחצית  2010 תהיה חזרה למסלול הנכון.

בתוך כך מסר רוני פלדמן שחברת כרמל שרותי תיירות החלה לשווק לראשונה את מלון הבוטיק HOTEL-E  בפרווליה (קרוב לעיר לרנקה ולשדה התעופה), ואת מלון CAPO BAY שבפרוטרס (צפונית-מזרחית לאיה נאפה), קפריסין.

המלון HOTEL-E מעוצב בסגנון פנג-שווי בשילוב מוטיבים רבים של מים וממוקם בכפר הציורי פרווליה במרחק של 10 דקות נסיעה מערבה משדה התעופה הבינלאומי של לרנקה.

במלון 52 חדרים חדשים ומודרניים, מאובזרים במערכות חשמל אוויר מתוחכמות עם טלוויזיה אל-סי-די 32 אינץ', מגוון ערוצי לטלוויזיה מכל העולם וחיבור לאינטרנט.

במלון יש ספא עם חמאם, סאונה רטובה, בריכה פנימית וחיצונית, חדר כושר מאובזר הפועל 24 שעות ביממה ללא תשלום, ומבחר רחב של טיפולים שונים בתוספת תשלום.

16/09/2009