09.05.2025
 
על פיצה בצומת להבות חביבה ועל ממלכת כביש 6

 

 

מאת נילי ארנועם

 

אינני יודעת מה אתם מרגישים כלפי כביש מס' 6. אצלי זה כרוך ברגשות מעורבים.

Highway עם High prices המופעל על ידי חברת דרך ארץ, ללא כל דרך ארץ כלפי לקוחותיה.

לגבי תעריפי הנסיעה, יעשה כל אחד את חשבון הכדאיות שלו. לי יש השגות לגבי מדיניות הגביה, ההתחשבנות, הריבית השערורייתית והיחס לנוסע בתחום הממלכה הרודנית ששולטים בה חוקים אחרים מאשר במדינת ישראל, לרעת הלקוח, שבדרך כלל גם אינו צודק מרגע שנכנס לתחומיה.

מצד אחד הפיתוי לקצר את הדרך בכביש ללא רמזורים, מצד שני הנסיעה הארוכה עד לכניסה והיציאה ליעד הנסיעה, עושים את הסיפור לעיתים לגמרי לא כדאי. זאת יותר אשליה. כדי להמתיק את הגלולה ובכל זאת לתת איזו הצדקה לנסיעה, יש לי עבור הנוסעים והמטיילים טיפ שימושי, שיעשה לכם את הנסיעה בכביש 6 ליותר כדאית.

הכווונה היא לנקודות העצירה והמכירה שבצד הדרך, במחירי בית מרקחת. אבל אם תסטו מהדרך פחות מ-5 דקות נסיעה, במחיר קפה ועוגה על כביש 6, תוכלו ליהנות מארוחה מלאה בצומת להבות חביבה. הירידה ממחלף באקה-אל-גרביה, לכיוון ישובי עמק חפר/מנשה. עם פתיחת קטעי כביש נוספים מדרום ומצפון, הנסיעה נעשית ארוכה יותר, והעצירה בו נעשית שימושית וכדאית יותר.

כביש מס' 6 העובר בסמוך לצומת להבות חביבה פגע בעסקים המקומיים. התנועה שעברה שם בעבר, חולפת עתה ביעף בגבם. מה  עשו העסקים? הורידו מחירים, יצאו במבצעים ונעשו עוד יותר אטרקטיביים.

צמוד לתחנת הדלק דור-אלון, מצויה חנות הנוחות של אלונית, שהיא כאן בגודל של סופרמרקט, מסעדת הבשרים אל-וזיר, בית קפה ואחרים. אנחנו תמיד עוצרים בפיצרייה "קאסה דל-פפה", אוכלים, שותים, מתרעננים וגם לוקחים הביתה. זה עושה לנו טוב על הנשמה וגם נוח יותר בכיס. מאזן את התמונה.

אל "קאסה דל-פפה" הגענו בדרך אחרת. הבן שלנו עובד בסביבה, סועד שם בתדירות גבוהה וגם קונה שם אוכל הביתה. פאול, מנהל המקום, הוא חבר קיבוץ להבות חביבה, עולה מארגנטינה שנישא לבת הקיבוץ. ההפרטה הביאה אותו לפני כ-5 שנים לפתיחת מסעדה, שהפיצה היא רק חלק די קטן ממה שיש לו להציע.

סלטים טריים, פסטות, קישים, שקשוקה, מלאווח, ג'חנון וסנדוויצים. "הלהיט" הוא המרק היומי - מרק הנמכר בשיטת אכול ככל יכולתך - שלם 18 שקל, קבל צלחת ומלא אותה שוב ושוב עד שהתפוצצת. המרקים השונים עשויים מירקות העונה - ירקות טריים, קיטניות וכל מה שעושה את המרק ל"ביתי" ו"אמיתי". פאול מאמין שמה שמכניסים זה מה שמוציאים, ואם מכניסים לסיר חומרים טובים, בכמויות גדולות, הרי שהמרק חייב לצאת איכותי. 

יש גם מבצעים. לשתי פיצות "אקסטרה לארג'", 8 מנות, עם תוספות מגוונות ובקבוק שתיה גדול, תקבלו עודף מ-100 ש'.  גם פיצה, שקשוקה או פסטה ושתייה לשלושה אנשים, בקושי תגיעו ל-100 ש', כמעט כמו קפה ועוגה לזוג בכביש מספר 6 השכן. וכן, את המרק אפשר גם לקנות ולקחת הביתה.

עכשיו, אפשר לחזור לכביש מספר 6 ולהרגיש קצת יותר מרוצים.

סעו לשלום.

10/07/2009