09.05.2025
 
דיאטרק: טיולי הליכה ודיאטה - מיזם חדש

 

מאת נילי ארנועם

נכון שהמצב הכלכלי קשה, נכון שהאבטלה עולה וההכנסה הפנויה מצטמקת, אבל אין זה נכון להגיד שבמצב הזה התיירות היא פאסה. יוזמה חדשה שיצאה לאור בימים אלה מנסה ללמד אותנו, שבשביל תיירות לא צריך תקציב, לא צריך טיסות, מלונות וגם לא ארוחות שחיתות במסעדות.

היזמים של "דיאטרק"  רוצים להחזיר אותנו אל מה שנתן לנו הטבע ובחיק הטבע, להפעיל את הרגלים שלנו, את ההליכה, בשבילים בין שדות ובין גבעות, בין פרדסים ובין כרמים. אלו הן סדנאות הליכה שבנוסף לפן התיירותי, טמון בהן רווח נוסף וגם בונוס. אורח חיים ספורטיבי ובריא זה הרווח וירידה הדרגתית ומתמשכת במשקל, זה הבונוס.

הסדנה מתחילה בארוחת בוקר בריאה בהנחיית דיאטן ויציאה לטיול בלווי מדריך טיולים או מדריך כושר. לאחר הליכה נינוחה של מספר שעות חוזרים למתחם שבנקודת המוצא שם ממתינה להולכים ארוחה מפנקת שהיא "ארוחת הדגל", שעליה עוד יסופר, וגם יין. כמובן שמכן ואילך ניתן להמשיך ולטייל באופן עצמאי, היכון שרוצים, לאן שרוצים, כמה שרוצים וכל המרבה זה משובח. להכיר את ארצנו דרך הרגליים. תיירות שהיא בהישג יד של כל אחד.    

"דיאטרק" מציעה סדנאות במספר מסלולים, מיום אחד עד ארבעה ימים, במשך כל השבוע וגם בסופי שבוע. לקבוצות ניתן לתפור סדנאות על פי דרישה. הסדנאות מיועדות לנשים וגברים בכל הגילים שגם מעוניינים להפחית במשקל, נהנים לאכול אוכל בריא ולדבר על זה.

אנו יצאנו להליכה ספורטיבית מודרכת בהדרכתו של אריאל הרלב, ספורט תרפיסט, מעסה רפואי בכיר וגם מאמן אישי המייעץ בענייני תזונה וספורט. ההדרכה לא התמקדה כמקובל, בנשואים כמו ארכיאולוגיה, היסטוריה, שמות פרחים וציפורים, אלא בנושאים הנוגעים לכל אחד ואחד. על תיפקוד הגוף ועל הרגלי התזונה הקלוקלים שלנו.  על תרופות פלא להרזיה, על בהלת תוספי המזון ועל שבירת מיתוסים מוכרים. דיאטות כאסח, דיאטות המבוססות על חלבונים, על פחמימות  ועל הפרדה ביניהם, האם, כמה ומתי בריא לאכול פסטה, לחם ושוקולד, כמה ואיזה קפה או תה, מתי ועד מתי לאכול ביום ובערב, ועוד מיני טיפים קטנים שעושים לבן אדם הרבה טוב. אפילו כמה קלוריות שורפים בסקס.

טיילנו בשבילים טובלים בירוק בין פרדסים, שדות חיטה וגזר, חממות ופרחי נוי. נקודת המוצא והסיום שלנו היו ביקב מונד, שבמושב משמרת בתל-מונד שבשרון. פתחנו בארוחת בוקר בריאה, עם מיגוון ירקות ועם מאפי "בריאנה" המוכחים שבריא יכול להיות גם מאוד טעים. קינחנו בארוחת צהריים ביקב, לאחר ביקור בכרם וכמובן שקינחנו גם בטעימת יינות, שאגב, מומלצים לשמירה על הבריאות. היקב ייצר יינות מענבים מזנים שונים הגדלים בגליל וגם מן הכרם, הסמוך ליקב, בו ביקרנו. מסתבר שבניגוד למה שחשבו בעבר, ישנם מקומות בשרון בהן ניתן לטעת כרמים ולקבל יבולים טובים. בניגוד למה שמקובל לחשוב שכל המרבה הרי זה משובח, יבול טוב בכרם ליין הוא דווקא יבול מועט, לעומת יבול גדול לענבי מאכל.  טון וחצי ענבים ליין לעומת ארבעה טון ענבי מאכל.  ככל שהתנובה לדונם קטנה, הענב יותר מרוכז והיין יותר איכותי. מה שחשוב הוא שיהיה הפרש של לפחות 10 מעלות בין טמפרטורת היום והלילה ותנאים אקלימיים נוספים שבצרוף לאדמה טובה משנים את פני הנוף. עוקרים פרדסים ונוטעים כרמים.

את המיזם מובילים יפה רזיאל, עיתונאית תיירות, טיילת ומפיקת אירועים ויעקב מאור, מי שערך עד לאחרונה את מוסף התיירות "מסלול" של ידיעות אחרונות, גם הוא הלך ותיק וגם בשלן. הוא המופקד על "ארוחת הדגל" של דיאטרק. זוהי ארוחה בסגנון אסיאתי, וייטנאמי, בה כל אחד מרכיב לעצמו את המנה מתוך היצע גדול של מרכיבים. ה"מנה" היא קערת מרק גדולת מימדים בתוכה שם כל סועד כמה ואיזה מרכיבים מתוך מבחר של כ-20 קערות עם פריטי מזון שונים. חלבונים, פחמימות וירקות, כפי שנלמד במהלך הסדנה. המרכיבים כוללים מיני בשר, עוף, דגים ואף שרימפס וקלמארי, עם סוגים שונים של פסטות, אורז, קרעפלך ממולאים בבשר או תפוחי אדמה, כרובית, שעועית ירוקה, ברוקלי, פטריות וירקות תבלין רבים ושונים. התיבול הוא בטעם אסיאתי, עם הרבה ג'ינגר טרי מגורד, סויה ומי שאוהב - גם כוסברה. בהחלט חגיגה קולינארית שגם הנאה וגם בריאות בצידה.

בינתיים מוצעים מספר מסלולים, לקבוצות עד 30 משתתפים:

דיאטרק יום - טיול ספורטיבי בשדות השרון וסדנת יין בשיתוף עם יקב מונד.

ירושלים - סולמות וחבלים -  טיול ספורטיבי עירוני מהר הצופים להר הזיתים ולעיר העתיקה.

רגלים במים - טיול ספורטיבי בשמורת גדור בשולי חוף מכמורת. 

טיולים אלה הינם ברמת קושי קלה ובינונית והם מתבצעים במשך כל ימות השבוע.

בסופי שבוע מתקיימים טיולי הליכה המתקיימים בימים ששי-שבת, בכמה מסלולים.

לאחר שלמדתם את התורה על רגל אחת, תוכלו להמשיך לבד, על שתי הרגליים,  להמשיך לטייל ברחבי ישראל. טיולים שאינם עולים בכסף, אך מעלים את איכות החיים ואף מורידים במשקל.

לפרטים והזמנות: טלפון 050-5261404 

03/03/2009