09.05.2025
 
מציגים מ-33 מדינות מגיעים ליריד התיירות בת"א

 

מאת חגי רוזן

150 סוכני נסיעות ותיירנים מ-33 מדינות ישתתפו ביריד התיירות בתל אביב (IMTM), שיתקיים בימים רביעי וחמישי הקרובים (11 ו-12 בפברואר). בנוסף, ישתתפו ביריד כ-200 מציגים ישראלים, מתחומי הנופש, התעופה, המלונאות, אטרקציות ועמותות תיירות אזוריות.

יריד התיירות מתקיים זו השנה ה-15 ברציפות, ובמהלכו יוצגו לקהל הישראלי מאות אפשרויות תיירות ונופש, בחו"ל ובישראל, וכל זאת בביתנים ססגוניים, עם מוסיקה, טעימות אוכל ושתייה והרבה מידע שימושי. מארגני היריד מבטיחים כי האירוע יהפוך את גני התערוכה לפסטיבל ססגוני יחיד מסוגו ויעניק למבקרים תחושה של טיול מסביב לעולם בכמה שעות.

בשעות הבוקר והצהריים הכניסה ליריד היא למבקרים מקצועיים בלבד. בשעות אלה ייערכו בו מפגשים מקצועיים, במות עיון ודיונים. החל מהשעה 3 אחר הצהריים הוא יהיה פתוח לקהל הרחב ללא תשלום.

בין המדינות שישתתפו השנה ביריד: הונגריה, בולגריה, קרואטיה, גיאורגיה, רומניה, קפריסין, טורקיה, גרמניה, ג'ורג'יה, איטליה, אוסטריה, צ'כיה, קוריאה, הודו, תאילנד, טנזניה, ברזיל, ליטה, פנמה, סלובניה, ספרד-טנריף, לטביה ומונטנגרו. מדינות רבות מייחסות ליריד חשיבות רבה, ולכן אף הגדילו את שטח התצוגה ופעילותן השיווקית כדי ליצור לעצמן בולטות.

היריד מאורגן על ידי חברת "ארטרא" ו"יזראל טרוול ניוז", בחסות משרד התיירות, התאחדות המלונות, התאחדות סוכני הנסיעות והעמותה לתיירות ת"א-יפו.

אייל שמואלי, מיזמי היריד, אומר כי ההשתתפות העירנית של תיירנים מחו"ל מוכיחה את מעמדה היציב של ישראל כמדינת מקור חשובה לתיירות, למרות המתיחות והאירועים הצבאיים. "תחושתי האישית," אומר שמואלי," היא כי היריד יהווה נקודת מפנה בענף, אחרי חודש רדום במיוחד. אני צופה שהתערוכה תדליק מחדש את  תנועת התיירות הישראלית."

לצד ביתני המציגים מתחום התיירות יוצבו דוכני מכירה של סוחרים מהדרום, בהם יימכרו תכשיטים, ציורים, כלי אמנות, קוסמטיקה, דברי מתיקה, סבונים ריחניים ועוד.  מסביר שמואלי: "כצעד של הזדהות עם תושבי הדרום, החלטנו לעודד בעלי עסקים מהדרום, שנפגעו קשות מתקופת הלחימה בעזה. שמנו דגש על כך שהמוצרים שיימכרו ביריד יהיו אותנטיים מבעלי עסקים שפועלים רק בדרום הארץ וכאלה בעלי זיקה ליריד התיירות". 

בהזמנת מארגני היריד ערכה חברת גיאוקרטוגרפיה סקר עמדות ממנו עולה כי למרות המשבר הכלכלי והמיתון הגובר במשק, 66% מהישראלים מתכוונים לצאת לנופש במהלך שנת 2009. עוד עולה מהסקר כי חלה עליה של 9 נקודות אחוז בשיעור הישראלים שמתכוונים לנפוש השנה בארץ (כ-27% השנה לעומת כ-18% על פי סקר זהה שנערך אשתקד). במקביל חלה ירידה של כ-4 נקודות  אחוז במספר הישראלים המתכוונים לנפוש השנה בחו"ל (כ-20% השנה לעומת כ-24% אשתקד). בקרב הישראלים שמתכוונים לנפוש גם בארץ וגם בחו"ל, התוצאות היו זהות השנה ובשנה שעברה: 15%.

בנוסף, מבין הנשאלים שמתכוונים לנפוש השנה בחו"ל, עולה כי מבין היעדים שהוצגו בפניהם, כ-64% ייסעו לאירופה, כ-39% לאמריקה, כ-19% ליוון, קפריסין והאיים, כ-17% למזרח הרחוק, כ-16% לטורקיה וכ-5% לסיני.

09/02/2009