מנהלת בריטיש איירווייס, יעל קטן: "הביקוש יורד, זאת עובדה"
מאת אוריאל ישיב "דווקא חודש אוקטובר שבו הנתונים בנתב"ג מראים על ירידה בתנועת הנוסעים של בריטיש, היה מצוין במכירות שלנו בישראל והיתה עלייה במכירות," אומרת יעל קטן, מנהלת בריטיש, בתשובה לשאלה על הסיבות לירידה בשיעור 10 אחוזים. את הירידה מסבירה יעל קטן בירידה של התנועה הנכנסת מחו"ל, בעיקר מארה"ב ומאנגליה, שהסתמנה כבר בספטמבר. זאת ועוד: "גם הצע המושבים גדל. ברור שבי-אם-איי וטומסון פליי לוקחות חלק מהתנועה שלנו ושל אל על. מלבד זאת, יש ירידה בביקוש בכלל ויש שינוי בביקושים. אנשי עסקים עוברים ממחלקת העסקים שלנו למחלקת התיירות פלוס. כאן רשמנו גידול של 50 אחוזים מאז חודש מאי. הם לא עוברים למחלקת תיירות למרות המחירים הנמוכים יותר כי הם מעוניינים בגמישות מירבית. בחברות העסקיות לא רק שירדו ברמה אלא גם צימצמו בנסיעות. נוסעים רק כשבאמת צריך ונוסעים פחות אנשים. גם בחגים לא היינו באופוריה." קטן מספרת שהיא מבקרת במשרדי הנסיעות ומוצאת שהם שקטים. "אין טלפונים. לפני המשבר אי אפשר היה לדבר עם המנהלים. הם דברו בשלושה טלפונים בו זמנית. עכשיו שקט. לכן, על השאלה אם הפחתת העמלה באוקטובר מ-7% ל-5% השפיעה על ההזמנות אי אפשר לענות".
מה קורה בנושא אפס עמלה מינואר? אולי אני והחברה שלי מצטיירים כמפלצת שאינה רוצה לשתף פעולה עם משרדי הנסיעות. אבל זה פשוט לא נכון. אין לנו כל כוונה לקחת את התנועה ישירות. מה גם שפשוט איננו מסוגלים לתת את השירות הטוב שהסוכנים נותנים ללקוחות.
מה הבעיות עם דמי הטיפול? מסיבות טכניות, בריטיש אינה יכולה ליצור במערכת ההזמנות שלה שתי מערכות חיוב לדמי שירות. לכן אנחנו מדברים על חיוב אחד. במכירה בטלפון לעומת זאת יהיו שתי מערכות חיוב, אחת של 50 דולר ואחת של 150 דולר, בהתאם למחלקות ולנתיבים.
אז מה יקרה? אני מקווה שהסוכנים מתארגנים לגביית דמי שירות. דיברנו על כך כבר לפני שנתיים, בכנס באילת. הודענו לפני תשעה חודשים על הצעדים שננקוט באוקטובר ועל מה שיקרה בינואר. אני חושבת שנתנו מספיק זמן להכנות. חוץ מזה, הודענו ללקוחות על גביית דמי שירות ולאחרונה יצרנו תוכנית תמרוץ בשם "און ביזנס", שמאפשרת לחברה לצבור נקודות בנוסף למיילים שהנוסעים עצמם מקבלים. בנקודות אלה הן יכולות להשתמש לשידרוג או לקבלת כרטיסים חופשיים. זה כפיצוי על דמי השירות שייגבו הסוכנים. 11/12/2008 |